gtag('config', 'UA-130501671-1');

26.10.2023 (SITA.sk) – Ministerstvo vnútra SR pri rozhodovaní o zaregistrovaní zmeny stanov hnutia OĽaNO nenašlo zákonný dôvod, prečo by malo návrh na registráciu zmeny stanov a názvu hnutia zamietnuť.

Ako ďalej rezort uviedol v stanovisku pre agentúru SITA, v registri politických strán je 15 politických strán a hnutí, ktoré majú v názve v rôznom tvare použité slovo Slovensko, z toho je šesť v likvidácii. Z tohto dôvodu teda podľa ministerstva nejde pri premenovaní hnutia OĽaNO na Slovensko o nič neobvyklé.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

„Zákon o politických stranách a politických hnutiach obmedzuje politické strany a politické hnutia pri určovaní názvu strany a skratky názvu strany iba tak, že názov strany alebo jej skratka sa musí líšiť od názvu alebo skratky strany, ktorá už bola zaregistrovaná, a názvu alebo skratky európskej strany,“ uviedol rezort vnútra.

Hnutie OĽaNO a priatelia v stredu zmenilo svoj oficiálny názov na Slovensko. Zmena je už zaznamená v Registri politických strán. Hnutie vo svojom stanovisku uviedlo, že to robí ako prejav verejného záväzku voči všetkým čestným ľuďom, ktorým na Slovensku skutočne záleží.

Viac k témam: predseda hnutia Slovensko, zmena názvu strany
Zdroj: SITA.sk – Matovič so „Slovenskom“ nie je jediný, dané slovo má v názve až 15 politických strán a hnutí © SITA Všetky práva vyhradené.