gtag('config', 'UA-130501671-1');

26.10.2023 (SITA.sk) – Na post policajného prezidenta nie je zatiaľ nikto vybraný. Informoval o tom na štvrtkovej tlačovej besede predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini.

„Rešpektujem, že ide o nomináciu ministra vnútra. Budem sa ho (Matúša Šutaja Eštoka) však pýtať, koho na túto pozíciu zvažuje. Pre mňa je kľúčové, aby to bol človek, ktorý je hrdý policajt a ktorý celý svoj život pracoval v polícii a ukázal svojou činnosťou, že niečo dosiahol,“ povedal predseda parlamentu.

Taktiež by to mal byť človek, ktorý bude vzbudzovať primeraný rešpekt tak, aby sa napätie v polícii upokojilo. Informoval, že meno bývalého riaditeľa Národnej kriminálnej agentúry Branislava Zuriana sa vo vzťahu k postu policajného prezidenta neobjavuje.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Minister vnútra SR, Policajný prezident, Predseda parlamentu, Predseda strany Hlas-SD, Riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), Vymenovanie do funkcie
Zdroj: SITA.sk – Pellegrini povedal, aký by mal byť nový policajný prezident. Spýta sa však ešte Šutaja Eštoka © SITA Všetky práva vyhradené.