gtag('config', 'UA-130501671-1');

30.10.2023 (SITA.sk) – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyhlásil, že november a december budú pre Ukrajinu kritickými mesiacmi. Ako referuje web Ukrajinská pravda, uviedol to prostredníctvom zverejneného videa.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

„Pripravujeme sa na to, aby sme urobili zásadné kroky plánované na prvé novembrové týždne. Tento november a december budú pre Ukrajinu kritické mesiace. Týka sa to nových obranných pomocných balíkov pomoci, ako aj rozvoja našich vzťahov s Európskou úniou. Pripravujeme aj podujatia na medzinárodnej úrovni na Ukrajine. Naša práca po boku našich partnerov zostane rovnako aktívna ako kedykoľvek predtým,“ vyhlásil Zelenskyj.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v októbri 2023 (fotografie)

Ukrajinský líder tiež poznamenal, že vyhlásenie, ktoré vydali spolupredsedovia dvojdňového samitu o mieri na Ukrajine je „dobrou správou“ a ponúka základ pre jednotu. Na Malte sa zišli zástupcovia z viac ako 65 štátov, vrátane krajín G7, Juhoafrickej republiky, Indie, Kataru či Turecka.

„Toto je správny signál. Čokoľvek sa vo svete stane, najdôležitejšou vecou je jednota v záujme skutočného presadzovania medzinárodného práva, pretože predstavuje jednotu pre spravodlivosť pre Ukrajinu a pre všetky krajiny a národy, ktoré by mohli trpieť agresiou,“ skonštatoval Zelenskyj.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinský prezident, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – November a december budú pre Ukrajinu kritickými mesiacmi, tvrdí Zelenskyj (video) © SITA Všetky práva vyhradené.