gtag('config', 'UA-130501671-1');

31.10.2023 (SITA.sk) – Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) má podľa predsedu Progresívneho Slovenska Michala Šimečku jednu tvár doma a druhú v zahraničí. „V tomto prípade našťastie,“ napísal na sociálnej sieti.

Šimečka tak reagoval na závery Európskej rady, ktoré prešli jednomyseľne, teda aj so súhlasom Roberta Fica. Zo záverov vyplýva, že bude Ukrajine aj naďalej poskytovať finančnú, hospodársku, humanitárnu, vojenskú a diplomatickú pomoc tak dlho, ako to bude potrebné.

Viac o téme: Ficova vláda (koalícia Smer-SD, Hlas-SD a SNS)

Zo záverov ďalej vyplýva, že a jej členské štáty budú Ukrajine v prvom rade poskytovať vojenskú podporu, ktorú je potrebné urýchliť. Táto podpora zahŕňa aj riadené strely a muníciu a systémy protivzdušnej obrany. Podľa Šimečku je škoda, že na Slovensku Fico zbytočne propaguje dezinformácie a nenávistnú rétoriku.

„Mnohí jeho voliči mu uveria, podľahnú a v najrôznejších mutáciách jeho rétoriku šíria ďalej. Boli by sme lepšou krajinou, ak by slovenskí politici a političky vraveli aj svojim vlastným voličom pravdu,“ uzavrel líder progresívcov.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Humanitárna pomoc Ukrajine, Predseda hnutia Progresívne Slovensko, Predseda strany Smer-SD, Premiér Slovenskej republiky, Vojenská pomoc Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Fico má našťastie jednu tvár doma a druhú v zahraničí, tvrdí Šimečka © SITA Všetky práva vyhradené.