gtag('config', 'UA-130501671-1');

4.11.2023 (SITA.sk) – Ukrajinská armáda postupuje v melitopoľskom a bachmutskom smere, pričom spôsobuje straty ruským silám a vyčerpáva ich.

Na Facebooku o tom referuje generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl, ktorý situáciu na východe a juhu označuje ako „zložitú“.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Rusi počas ostatného dňa ostreľovali viacero dedín na mnohých miestach v blízkosti kontaktnej línie. V kupianskom, lymanskom a bachmutskom smere ruskí okupanti viedli približne 50 neúspešných útokov.

„Obranné sily naďalej vedú útočnú operáciu v smere Melitopoľ, útočné akcie v smere Bachmut, spôsobujú okupačným jednotkám straty na živej sile a výstroji, vyčerpávajú nepriateľa pozdĺž celej frontovej línie. Letectvo obranných síl uskutočnilo počas dňa tri útoky na miesta s koncentráciou personálu, zbraní a vojenskej techniky nepriateľa, pričom zasiahlo jeden sklad s delostreleckou muníciou,“ uviedol generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinská armáda vyčerpáva Rusov a postupuje v melitopoľskom a bachmutskom smere, hlási generálny štáb © SITA Všetky práva vyhradené.