gtag('config', 'UA-130501671-1');

11.11.2023 (SITA.sk) – Chorvátsky premiér odvolal ministra obrany po tom, čo zjavne spôsobil autonehodu, pri ktorej zomrel jeden človek a on sám utrpel vážne zranenia. Incident sa stal ráno na východe Chorvátska.

Mimoriadne okolnosti

„Odvolal som ministra Maria Banožića z funkcie ministra obrany vzhľadom na mimoriadne okolnosti,“ povedal premiér Andrej Plenković krátko po zverejnení prvých zistení o havárii.

Mario Banožić v zlom počasí predbiehal kamión, keď narazil do dodávky idúcej z protismeru, informovali úrady. Vodič dodávky zomrel na mieste a Banožića hospitalizovali. Námestníčka prokurátora v meste Vukovar Biljana Luburić uviedla, že vzorky Banožićovej krvi a moču poslali na testovanie.

Pomliaždeniny hlavy a mozgu

Banožić pri nehode utrpel pomliaždeniny hlavy a mozgu, ako aj viacnásobné poranenia tela. Zostal na pozorovaní, no jeho zranenia nie sú život ohrozujúce.

Miestny portál Index uviedol, že Banožić zjavne išiel na lov, keď havaroval. Na záberoch z miesta bolo vidno ministrovo auto prevrátené na boku vedľa ťažko poškodenej dodávky. Bolo tam pritom daždivo a hmlisto.

Viac k témam: Autonehoda, chorvátsky minister obrany, chorvátsky premiér
Zdroj: SITA.sk – Chorvátsky premiér Plenković odvolal ministra obrany Banožića, spôsobil tragickú dopravnú nehodu © SITA Všetky práva vyhradené.