gtag('config', 'UA-130501671-1');

21.11.2023 (SITA.sk) – Portál Transparex na základe analýzy dát v oblasti verejného obstarávania udelil Generálnej prokuratúre SR za výsledky vo verejnom obstarávaní za rok 2022 hodnotenie A+, teda „veľmi zodpovedný obstarávateľ“. Informovala o tom hovorkyňa prokuratúry Zuzana Drobová.

Hodnotenie a ocenenie

„Hodnotenie A+ získalo len jedno percento zo všetkých registrovaných verejných obstarávateľov v Slovenskej republike a ocenenie za transparentné obstarávanie bolo udelené len 236 verejným obstarávateľom zo 4 400 hodnotených subjektov,“ uviedla Drobová.

Generálna prokuratúra tak podľa nej nadviazala na rok 2021, v ktorom bola taktiež vyhodnotená ako „veľmi zodpovedný obstarávateľ“ na 10. mieste v kategórii „Ústredné orgány štátnej správy“.

Šetrenie verejných prostriedkov

Generálny prokurátor Maroš Žilinka v tejto súvislosti poďakoval všetkým zamestnancom generálnej prokuratúry, ktorí sa podieľajú a zodpovedajú za proces verejného obstarávania.

„Svojou vysokou profesionalitou prispievajú k šetreniu verejných prostriedkov a účelnému nakladaniu s nimi,“ zdôraznil Žilinka.

Viac k témam: Generálny prokurátor, Verejné obstarávanie
Zdroj: SITA.sk – Generálna prokuratúra je veľmi zodpovedný obstarávateľ, rovnaké hodnotenie získalo len jedno percento registrovaných © SITA Všetky práva vyhradené.