gtag('config', 'UA-130501671-1');

23.11.2023 (SITA.sk) – Od začiatku tohto roku Ukrajina dostala 496 nákladov humanitárnej pomoci pre jej energetický sektor z 34 krajín. Informovala o tom tlačová služba ukrajinského ministerstva energetiky s tým, že táto pomoc mala dovedna 5 938 ton. Píše o tom spravodajský portál Ukrajinská pravda.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Humanitárnu pomoc pre ukrajinskú energetiku poskytlo konkrétne 120 spoločností, vládnych inštitúcií a verejných organizácií. Najviac pomoci získali energetické spoločnosti v Mykolajivskej, Doneckej a Chersonskej oblasti.

Značné množstvo zariadení od partnerov vyčlenili aj pre potreby energetických spoločností v Charkovskej, Černihivskej, Sumskej, Záporožskej a Odeskej oblasti.

„Medzi zariadenia prijaté od partnerov patria generátory, transformátory a autotransformátory, obmedzovače prepätia, ističe rôznych výkonov, špeciálne zariadenia a pod.,“ uviedlo ministerstvo s tým, že väčšinu už rozdelili medzi 104 spoločností v palivovom a energetickom sektore.

Od začiatku rozsiahlej ruskej invázie dostala Ukrajina viac ako 10 500 ton energetických zariadení z 35 krajín.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – november 2023 (fotografie)

Viac k témam: Humanitárna pomoc Ukrajine, pomoc Ukrajine, rusko-ukrajinský konflikt, vojna na Ukrajine, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinský energetický sektor dostal takmer 6 000 ton vybavenia z 34 krajín © SITA Všetky práva vyhradené.