gtag('config', 'UA-130501671-1');

29.11.2023 (SITA.sk) – Politológ Eduard Chmelár sa stal poradcom premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Tvrdí, že si chce zachovať svoje názory a v tejto funkcii nie je na to, aby tlmočil názory úradu vlády.

„To bola jedna z podmienok, že jednak si zachovám slobodu a jednak pre všetky moje názory platí, že sa nemusia stotožňovať s názorom úradu vlády,“ vyjadril sa Chmelár v internetovej relácii Teraz takto.

Ako Kissinger

Ako ďalej dodal, keď sa Henryho Kissingera pýtali, prečo robí poradcu americkému prezidentovi Richardovi Nixonovi, keď s ním nesúhlasí a Nixon „kašle“ na jeho názory, tak povedal, že jeho úlohou je predostrieť prezidentovi nejaké koncepcie, ale politické rozhodovanie je už na Nixonovi. „A tak je to správne,“ povedal Chmelár, ktorý býval pri politickom komentovaní k strane Smer-SD kritický.

Neúspešný kandidát na prezidenta

Eduard Chmelár je slovenský politický komentátor, historik a bývalý vysokoškolský pedagóg, ktorý sa 1. apríla 2023 stal poradcom podpredsedu Smeru-SD Juraja Blanára.

Neúspešne kandidoval za prezidenta vo voľbách v roku 2019 a neúspešne sa pokúšal presadiť v politike v rámci Strany zelených a strany Socialisti.sk.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Poradca, Premiér Slovenskej republiky
Zdroj: SITA.sk – Chmelár je novým poradcom premiéra Fica. Chce si však zachovať svoje názory © SITA Všetky práva vyhradené.