gtag('config', 'UA-130501671-1');

30.11.2023 (SITA.sk) – Dvaja strelci spustili paľbu na rušnej autobusovej zastávke v Jeruzaleme, pričom zabili najmenej troch ľudí a 16 zranili. Informuje o tom spravodajský portál BBC s odvolaním sa na miestnu políciu. Traja zranení sú vo vážnom stave a zvyšok má zranenia rôznej závažnosti vrátane šoku, uviedol policajný hovorca.

Viac o téme: Izraelsko-palestínsky konflikt

Polícia uviedla, že strelci prišli ráno k zastávke vyzbrojení pištoľou a puškou a spustili paľbu. Oboch na mieste s pomocou jedného civilistu zabili vojaci mimo služby, ktorí boli blízko zastávky. Útočníci boli bratia z východného Jeruzalema, vyjadrila sa polícia.

🔴 Attaque terroriste à Jérusalem.

2 Israéliens attendant à un arrêt de bus tués par 2 tireurs.

5 dans un état critique.

Les terroristes ont été rapidement tués par deux soldats israéliens armés qui n’étaient pas en service et un civil armé qui passait par là. pic.twitter.com/f0LIDHeyli
— Anton Struve (@AntonStruve) November 30, 2023

V Jeruzaleme po útoku posilnili bezpečnostné opatrenia, ktoré zahŕňajú viac hliadok, improvizovaných zátarasov a kontroly podozrivých. Incident je predmetom vyšetrovania.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Izraelsko-palestínsky konflikt 2023 (fotografie)

Viac k témam: Izraelsko-palestínsky konflikt, Streľba, Útok
Zdroj: SITA.sk – Dvaja muži strieľali na autobusovej zastávke v Jeruzaleme, zabili najmenej troch ľudí (video) © SITA Všetky práva vyhradené.