gtag('config', 'UA-130501671-1');

1.12.2023 (SITA.sk) – Ruský vodca Vladimir Putin pravdepodobne zameria svoju kampaň pred prezidentskými voľbami na údajnú domácu stabilitu Ruska a na zvýšenú kritiku Západu namiesto toho, aby sa sústredil na vojnu na Ukrajine. Predpokladá to americký Inštitút pre štúdium vojny (ISW), ktorého správu cituje web Kyiv Independent.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Putin a ruské úrady už naznačili svoj zámer zintenzívniť úsilie o cenzúru tvrdením, že niektorí ruskí občania, ktorí opustili svoju krajinu aj ktorí v nej zostali, sa snažia zdiskreditovať nadchádzajúce ruské prezidentské voľby.

Preto Rusko urobí „všetko potrebné,“ aby zabránilo zasahovaniu do volieb. Moskva sa okrem toho pokúša upevniť kontrolu nad ruským informačným priestorom a zintenzívnila opatrenia na podporu autocenzúry.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine – november 2023 (fotografie)

ISW naznačil, že vojna na Ukrajine v Rusku vytvorila „nové sociálne napätie a vyostrila už existujúce,“ čo v ruskom informačnom priestore zostáva veľmi viditeľné napriek pokračujúcim snahám Kremľa o cenzúru.

Viac k témam: Prezidentské voľby v Rusku, rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident
Zdroj: SITA.sk – Kremeľ robí všetko potrebné, aby zabránil zasahovaniu do volieb a Putin podľa ISW zameriava kampaň na stabilitu Ruska © SITA Všetky práva vyhradené.