gtag('config', 'UA-130501671-1');

15.12.2023 (SITA.sk) – Protestné zhromaždenie s názvom Trnava za demokraciu proti rušeniu špeciálnej prokuratúry či zúženiu právomocí Úradu na ochranu oznamovateľov bude v utorok 19. novembra o 18:00 prvýkrát aj v Trnave.

„Chceme sa postaviť za ochranu našich práv a stabilného demokratického prostredia verejným občianskym protestom pred Okresným súdom na Hlavnej ulici v Trnave. Nezostávajte bokom, keď sa útočí na demokraciu a právny štát,“ uviedli v pozvánke organizátori protestu.

Zatiaľ sú nimi politické strany Demokrati a Kresťanskodemokratické hnutie, podľa Tomáša Köppla z Demokratov však pozývajú k spolupráci aj stranu Sloboda a Solidarita a Progresívne Slovensko, prípadne niektoré ďalšie subjekty.

Zobraziť fotogalériu k článku:
II. PROTEST: Zastavme ich! (fotografie)

Protestné zhromaždenia, za ktorými stoja opozičné politické subjekty Progresívne Slovensko, Kresťanskodemokratické hnutie a Sloboda a Solidarita sa v utorok 19. decembra okrem Bratislavy uskutočnia aj v ďalších mestách – v Košiciach, Banskej Bystrici, Žiline, Nitre, Trenčíne, Liptovskom Mikuláši a v Považskej Bystrici.

Viac k témam: protivládny protest
Zdroj: SITA.sk – Protivládny protest bude aj v Trnave, Demokrati a KDH vyzývajú k spolupráci aj ďalšie strany © SITA Všetky práva vyhradené.