gtag('config', 'UA-130501671-1');

16.12.2023 (SITA.sk) – Slovenská národná strana (SNS) nesúhlasí s prístupovými rokovaniami Ukrajiny do Európskej únie (EÚ). Na druhej strane však rešpektuje rozhodnutie premiéra Roberta Fica (Smer-SD), ktorý vstup Ukrajiny do EÚ podporil.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Podľa SNS sa mal Fico správať ako maďarský predseda vlády Viktor Orbán a odísť zo sály počas schvaľovania spomínaných rokovaní. Taktiež mal podľa národniarov zabrániť finančnej pomoci Ukrajine. Tvrdia, že EÚ si nemôže dovoliť finančnú pomoc v hodnote 50 miliárd eur.

Úlohou vlády a celej koalície je spolupracovať najmä so štátmi V4, čiže aj premiérom Maďarska. Ukrajina nemôže vstúpiť do EÚ skôr, než nedôjde k vyriešeniu konfliktu s Ruskou federáciou,“ myslia si v SNS.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Národniari sú presvedčení, že Ukrajine je dôležité pomáhať len v humanitárnej oblasti. „Je však dôležité, tak ako to urobil maďarský premiér Orbán, blokovať akúkoľvek pomoc Ukrajine, ak už dochádza k ohrozeniu záujmov EÚ na úkor jej obyvateľov,“ dodala strana.

Viac k témam: Maďarský premiér, Premiér Slovenskej republiky, Vstup Ukrajiny do EÚ
Zdroj: SITA.sk – SNS nesúhlasí s prístupovými rokovaniami Ukrajiny do EÚ, Fico sa mal správať ako maďarský premiér (video) © SITA Všetky práva vyhradené.