gtag('config', 'UA-130501671-1');

2.1.2024 (SITA.sk) – Nedávne rozsiahle ruské útoky voči Ukrajine sú podľa predsedu Európskej rady Charlesa Michela ukážkou toho, že Moskva nemá záujem o mierové rokovania.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ako informuje spravodajský portál Ukrajinská pravda, Charles Michel to uviedol na sociálnej a mikroblogovacej sieti X.

Únia stojí pri Ukrajine

„Pre každého, kto verí fámam, že Rusko má skutočný záujem o mierové rozhovory, rekordný počet bezpilotných lietadiel vypálených na Ukrajinu za posledných 24 hodín ukazuje skutočný zámer Moskvy,“ vyjadril sa Michel.

Poukázal pritom na to, že tieto útoky su o to cynickejšie, keďže ich Rusko zintenzívnilo v čase príchodu nového roka. Napokon zopakoval, že Európska únia stojí pri Ukrajine.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v januári 2024 (fotografie)

Zelenskyj mu poďakoval

Na Michelovo vyjadrenie reagoval na platforme X ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, ktorý mu poďakoval za to, že „presne povedal to, čo si všetci myslíme a cítime“.

„Som vďačný za EÚ a vašu vytrvalú podporu Ukrajine. Európska jednota je silnejšia ako ruský teror. Už sme to mnohokrát dokázali a som si istý, že zostaneme silní a jednotní,“ dodal Zelenskyj.

For anybody believing the rumours that Russia is genuinely interested in peace talks, the record number of drones fired in the last 24 hours at Ukraine show the true intention of Moscow.
The attacks are all the more cynical given that the increase in their intensity coincides…

— Charles Michel (@CharlesMichel) January 2, 2024

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Útoky proti Ukrajine dokazujú, že Rusko nemá záujem o mierové rokovania, tvrdí Michel © SITA Všetky práva vyhradené.