gtag('config', 'UA-130501671-1');

6.1.2024 (SITA.sk) – Poverený príslušník policajného zboru z Nemšovej vzniesol obvinenie 37-ročnému mužovi pre prečin nebezpečného vyhrážania. Ako informuje trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti, opitý muž v obci Dolná Súča žiadal od svojej 62-ročnej matky peniaze na ďalší alkohol a keď mu ich odmietla dať, bol agresívny a vyhrážal sa jej zabitím.

V kuchyni vzal do ruky kuchynský nôž, vyšiel von, kde v zúrivosti ďalej s nožom pred sebou manipuloval, vykrikoval vulgarizmy a udieral s ním do bránky. Následne sa presunul do blízkeho opusteného starého domu, pričom matka išla za ním.

„V jednej z miestností ako držal v ruke nôž sa matke vyhrážal a predmetný nôž zapichol do podlahy. Potom obvinený sám zavolal hliadku polície, ktorej sa priznal, že chcel matku napadnúť nožom,“ uviedla polícia.

Hliadka muža zadržala a bol umiestnený v cele policajného zaistenia. Poverený príslušník z Nemšovej spracoval aj podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby, o ktorom bude rozhodovať súd. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Viac k témam: vyhrážanie nožom, Vyhrážanie zabitím
Zdroj: SITA.sk – Muž sa vyhrážal svojej matke zabitím, políciu privolal sám © SITA Všetky práva vyhradené.