gtag('config', 'UA-130501671-1');

13.1.2024 (SITA.sk) – Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) sa obracia na ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Erika Tomáša (Hlas-SD), aby neudelil akreditáciu pre nové resocializačné zariadenie.

KDH uvádza, že žiadosť podal Peter Tománek, bývalý riaditeľ zariadenia Čistý deň, ktoré bolo v minulosti spájané s kauzou zneužívania detí.

„Zneužívanie detí v zariadení Čistý deň bolo jednou z najväčších káuz tretej vlády Roberta Fica. Okrem zneužívania detí sa táto kauza “preslávila” aj prepojením na Mariana Kočnera a politické špičky Smeru. Manželia Tománkovci teraz o akreditáciu žiadajú opäť a chcem veriť, že minister Erik Tomáš neohrozí bezpečnosť našich detí tým, že by im akreditáciu udelil,“ uviedla predsedníčka poslaneckého klubu KDH a členka výboru pre sociálne veci Martina Holečková.

Holečková tiež avizovala, že kresťanskí demokrati požiadajú o zvolanie mimoriadneho výboru pre sociálne veci. „Minister Erik Tomáš musí povedať, či mu záleží na bezpečnosti detí, alebo mu ide len o pomoc ľuďom z pozadia Smeru a Hlasu. Na výbore preto budeme od ministra požadovať jasné stanovisko, ako sa postaví k udeleniu akreditácie,” avizuje poslankyňa za KDH a členka výboru pre sociálne veci Andrea Turčanová. U šéfa rezortu práce tiež apelovala na zodpovednosť.

Viac k témam: Kauza čistý deň, Minister práce sociálnych vecí a rodiny SR, Opozícia, Resocializačné zariadenie
Zdroj: SITA.sk – KDH sa obracia na Tomáša, aby neudelil akreditáciu bývalému riaditeľovi Čistého dňa pre nové resocializačné zariadenie © SITA Všetky práva vyhradené.