gtag('config', 'UA-130501671-1');

24.1.2024 (SITA.sk) – Tichá prevádzka, nulové emisie a dojazd až 300 kilometrov. Na slovenské cesty prichádza prvý elektrický kamión, ktorý okrem reflektovania na snahy o udržateľné riešenia v doprave dokáže zastrešiť distribúciu tovaru s celkovou hmotnosťou súpravy až 44 ton. Plne elektrické vozidlo značky Volvo FM Electric 4×2 T poistila Union poisťovňa, ktorá má o zelené iniciatívy dlhodobý záujem a ponúka unikátne možnosti poistenia aj podnikateľom.

„Rastúce povedomie o environmentálnych problémoch, ako sú zmena klímy a znečistenie životného prostredia, vedie k zvýšenému dopytu po udržateľných riešeniach. Prispieť k tomu sme sa rozhodli aj my a veríme, že náš príklad bude inšpirovať ostatných,“ vysvetľuje Richard Ballabáš, konateľ dopravnej spoločnosti TITRANS, ktorá vozidlo prevádzkuje.

Union poisťovňa má k téme udržateľnosti blízko aj vďaka inšpirácii materskou spoločnosťou Achmea, ktorej podnikanie v Holandsku i v iných krajinách sveta reaguje na zmeny klímy prostredníctvom zavádzania udržateľných riešení a podporuje viacero environmentálnych iniciatív. „Z našej strany nejde len o formálny krok zastrešenia poistenia. Skutočne veríme, že udržateľné riešenia treba podporovať a dúfame, že počet elektrických vozidiel bude na Slovensku narastať,“ konštatuje Tomáš Kalivoda, člen predstavenstva Union poisťovne.

Prvý elektrický kamión automobilky Volvo je vybavený najmodernejšími technológiami a poskytuje pohodlie a bezpečnosť na cestách. Do prevádzky bol zaradený začiatkom januára, jazdiť bude pre spoločnosť Jaguar Land Rover vo svojom výrobnom závode v Nitre.

Informačný servis

Viac k témam: elektrický kamión, PR, Udržateľnosť
Zdroj: SITA.sk – Prvý elektrický kamión poistil Union. Udržateľné riešenia sú súčasťou nášho biznisu, tvrdí holandská poisťovňa © SITA Všetky práva vyhradené.