gtag('config', 'UA-130501671-1');

28.1.2024 (SITA.sk) – Stále je otvorené to, či by Slovenská národná strana (SNS) podporila Štefana Harabina, alebo by Harabin podporil predsedu SNS Andreja Danka. Uviedol to v minister životného prostredia Tomáš Taraba (nom. SNS) v relácii V politike televízie Ta3.

Vyjadril sa tak na margo potenciálnej podpory SNS pre prezidentských kandidátov, podľa neho to bude závisieť od toho, ktorý z kandidátov bude mať väčšie šance.

Podporenie Petra Pellegriniho

„V druhom kole to už bude o niečom úplne inom,“ podotkol na otázku, či by SNS napokon predsa len nepodporila predsedu strany Hlas-SD Petra Pellegriniho (Hlas-SD).

Taraba tiež považuje za potrebné, aby sa Pellegrini pred druhým kolom prezidentských volieb jednoznačne vymedzil voči svojmu protikandidátovi Ivanovi Korčokovi (Pellegrini i Korčok sú podľa prieskumov najväčšími favoritmi na postup do druhého kola prezidentských volieb – pozn. SITA), a tiež aby si vedel v druhom kole vybrať i pronárodný volič.

Kandidát za hnutie Slovensko

Podľa poslanca Michala Šipoša (hnutie Slovensko) v ich politickom subjekte vážne diskutujú o kandidátoch na prezidenta. Považuje za dôležité, aby sa prezidentom nestal Pellegrini, ale vyhral demokratický kandidát.

„My urobíme všetko pre to, aby Pellegrini nevyhral,“ deklaroval na otázku, či by hnutie v druhom kole prezidentských volieb podporilo Korčoka.

Koaliční kandidáti nie sú nedemokratickí

Zdôraznil ale, že presnejšie sa k podpore vyjadria pred druhým kolom prezidentských volieb. Taraba sa vymedzi voči tomu, aby koaliční kandidáti boli považovaní za nedemokratických.

Andrej Danko podľa medializovaných informácií vyzbieral 20-tisíc podpisov od občanov na prezidentskú kandidatúru. Kandidatúru ohlásil i bývalý sudca Najvyššieho súdu SR a bývalý minister spravodlivosti Štefan Harabin.

Viac k témam: diskusná relácia V politike, Minister životného prostredia SR, Predseda parlamentu, Predseda Slovenskej národnej strany (SNS), Predseda strany Hlas-SD, prezidentská kandidatúra, Prezidentské voľby na Slovensku 2024
Zdroj: SITA.sk – Aký názor má na prezidentské voľby minister Taraba? To, či by národniari podporili Štefana Harabina je otvorené © SITA Všetky práva vyhradené.