gtag('config', 'UA-130501671-1');

30.1.2024 (SITA.sk) – Rusko omylom bombardovalo svoje územie už štvrtýkrát v priebehu mesiaca, čo poukazuje na pravdepodobnú „únavu“ a slabý výcvik ruských síl. Ako referuje web news.sky.com, v najnovšej aktualizácii o vývoji vojny na Ukrajine to uviedlo britské ministerstvo obrany.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Briti upozornili na príspevok ruského telegramového kanála Astra, že ruské lietadlo omylom odpálilo dve bomby na dediny v Belgorodskej oblasti. Prvá dopadla na tamojšiu farmu, zatiaľ čo druhá zasiahla ulicu, v dôsledku čoho museli evakuovať 150 civilistov.

Britské ministerstvo obrany uviedlo, že to bol štvrtý náhodný zásah Ruska na svojom území tento mesiac a piaty za rok. Dodalo, že nie je jasné, či to bolo z dôvodu nesprávnych postupov pred misiami alebo počas nich. „Pravdepodobne ide o kombináciu oboch,“ uviedli Briti.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v januári 2024 (fotografie)

„Zvyšujúca sa frekvencia týchto udalostí pravdepodobne poukazuje na stupeň únavy leteckých a pozemných posádok na ruskej frontovej línii, ako aj na nedostatočný výcvik,“ skonštatovalo britské ministerstvo obrany.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: SITA.sk – Rusi omylom zbombardovali vlastné územie už štvrtýkrát za mesiac. Môže za to „únava“ či slabý výcvik? © SITA Všetky práva vyhradené.