gtag('config', 'UA-130501671-1');

31.1.2024 (SITA.sk) – Ruská ofenzíva na Ukrajine sa podľa šéfa ukrajinského obranného spravodajstva Kyryla Budanova onedlho vyčerpá, čo umožní začať novú ukrajinskú protiofenzívu.

V súčasnosti trvá útočná operácia Ruskej federácie, ktorá sa začala v novembri 2023. Od jej začiatku ubehlo už viac ako dva a pol mesiaca. Výsledky – no, môžete ich vidieť sami. Povedať, že dosiahli významný úspech, by bolo nepravdivé,“ povedal Budanov podľa webu Ukrajinská pravda.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Šéf ukrajinského obranného spravodajstva poznamenal, že nepriateľ chcel rýchlo dosiahnuť obrannú líniu pozdĺž rieky Čornyj Žerebec v Charkovskej oblasti a na administratívnych hraniciach Doneckej a Luhanskej oblasti, ale ako sa ukázalo, ani sa k tejto línii „nepriblížili„.

Ich ofenzíva pokračuje. Niekde na začiatku jari sa to úplne vyčerpá… Momentálne ide o akciu nepriateľa. Skončí sa však a som presvedčený, že sa začne naša,“ dodal Budanov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v januári 2024 (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, ruský útok, Ukrajinská protiofenzíva
Zdroj: SITA.sk – Ruská ofenzíva sa onedlho vyčerpá a začne sa ukrajinská akcia, tvrdí Budanov © SITA Všetky práva vyhradené.