gtag('config', 'UA-130501671-1');

6.2.2024 (SITA.sk) – Ukrajina „takmer určite“ potopila ruskú vojnovú loď Ivanovec. Ruské námorníctvo si však udržiava schopnosť útokov na veľké vzdialenosti. Ako referuje web news.sky.com, tvrdí to britská rozviedka.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Viaceré ukrajinské bezpilotné lietadlá použili na zasiahnutie plavidla „húfnicovú taktiku“, čo malo za následok „veľkú explóziu“, uviedlo v utorok britské ministerstvo obrany.

„Najnovší ukrajinský úspech poukazuje na pokračujúcu zraniteľnosť ruských vojnových lodí operujúcich v Čiernom mori. S vysokou pravdepodobnosťou to bude mať vplyv na prvky velenia a kontroly Čiernomorskej flotily, čo ich pravdepodobne prinúti prehodnotiť svoju manévrovateľnosť v blízkosti západného Krymu,“ tvrdia Briti.

🇺🇦 Ukrajina potopila raketovou korvetu Ivanovec
1/ Tato korveta 21.7.2023 „provedla ostrou střelbu protilodní střelou s plochou dráhou letu P-270 Moskit na cílovou loď“ v bojovém výcviku v severozápadní části Černého moře.

Cílem okupantů byla korveta ukrajinského námořnictva pic.twitter.com/RbmlSLTij6

— MarcelN66 (@MarcelN66) February 3, 2024
 Ruské námorníctvo je však naďalej schopné uskutočňovať útoky na veľké vzdialenosti, hliadky a podporu aj bez korvety Ivanovec, dodalo ministerstvo obrany Spojeného kráľovstva. Hodnota korvety Ivanovec je podľa obranného spravodajstva Ukrajiny približne 60 až 70 miliónov dolárov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v januári 2024 (fotografie)

Viac k témam: Krym, Potopenie lode, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Ukrajina pravdepodobne potopila ruskú korvetu Ivanovec, námorníctvo je však stále schopné útočiť na veľké vzdialenosti © SITA Všetky práva vyhradené.