gtag('config', 'UA-130501671-1');

17.2.2024 (SITA.sk) – Bratislavská krajská kriminálka sa niekoľko mesiacov intenzívne venovala vyšetrovaniu drogovej trestnej činnosti, ku ktorej dochádzalo na viacerých miestach bratislavského kraja, najmä v okrese Pezinok.

Zadržala 30-ročného Denisa Z. z okresu Pezinok, ktorý už čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držaniu a obchodovaniu s nimi.

Zaistili bielu kryštalickú látku

„Podľa doterajších informácií mal obvinený muž od r. 2022 pravidelne nakupovať a následne po predchádzajúcej telefonickej dohode predávať metamfetamín na rôznych miestach Bratislavského kraja koncovým užívateľom drogy,“ informoval krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Policajti zabezpečili dostatok dôkazov a na základe súhlasu prokurátora 14. februára muža zadržali. Pri následnej osobnej prehliadke zaistili plastové vrecko s obsahom bielej kryštalickej látky a zatavenú plastovú striekačku s obsahom bielej kryštalickej látky.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Množstvo zodpovedalo vyše 30-tim dávkam

Zaistené predmety zaslali kriminalistickému a expertíznemu ústavu Policajného zboru. Bolo preukázané, že zaistené množstvo zodpovedá celkovo 31 bežným jednorazovým dávkam drogy – metamfetamínu.

„Zo strany vyšetrovateľa bol spracovaný aj podnet k väzobnému stíhaniu obvineného. V prípade preukázania viny pred súdom hrozí za takéto konanie v zmysle zákona trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov,“ dodal Szeiff.

Viac k témam: bratislavská polícia, Drogová trestná činnosť, Drogový díler, Drogy, krajský policajný hovorca, Pezinok
Zdroj: SITA.sk – Bratislavská kriminálna polícia zadržala a obvinila 30-ročného dílera drog z Pezinku (video) © SITA Všetky práva vyhradené.