gtag('config', 'UA-130501671-1');

19.2.2024 (SITA.sk) – Rusko posiela na okupované územia Ukrajiny špeciálne vycvičené skupiny, aby vytvorili želaný počet hlasov počas volieb ruského prezidenta, ktoré majú byť na budúci mesiac. Uviedlo to ukrajinské obranné spravodajstvo (HUR).

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Jednou z úloh týchto skupín je podať správu o pripravenosti zamestnancov firiem na okupovaných územiach ‘hlasovať’,“ cituje web Ukrajinská pravda správu HUR.

Rusi rozhodli, že do volieb na okupovaných územiach sa bude možné zaregistrovať s ruskými alebo ukrajinskými pasmi, prípadne inými dokladmi totožnosti, ako sú občianske preukazy. HUR sa domnieva, že toto rozhodnutie svedčí o neúspechu vnucovania ruských pasov obyvateľom okupovaných území.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine vo februári 2024 (fotografie)

Ukrajinské obranné spravodajstvo uviedlo, že na pokyn Moskvy ruská okupačná administratíva a propagandisti aktívne šíria falošné správy o tom, že 85 percent obyvateľov okupovaných území Ukrajiny „podporujePutina.

Viac k témam: okupované územia Ukrajiny, ruské prezidentské voľby, rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident
Zdroj: SITA.sk – Kyjev tvrdí, že Kremeľ na okupovaných územiach Ukrajiny vytvára „voličov“ ruského prezidenta © SITA Všetky práva vyhradené.