gtag('config', 'UA-130501671-1');

20.2.2024 (SITA.sk) – Ruského pilota Maxima Kuzminova, ktorý vlani na Ukrajinu previezol vrtuľník Mi-8, našli v Španielsku mŕtveho.

Maxima našli zastreleného

Informuje o tom spravodajský portál Ukrajinská pravda, ktorému to povedal zdroj z ukrajinskej vojenskej rozviedky aj samotné vojenské spravodajstvo. Zdroj Ukrajinskej pravdy povedal, že Kuzminov sa rozhodol, že nezostane na Ukrajine a presťahuje sa do Španielska.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Podľa toho, čo vieme, pozval k sebe svoju bývalú a neskôr ho našli zastreleného,“ uviedol.

Označili ho za zradcu

Neďaleko podľa zdroja tiež našli vyhorené auto, v ktorom údajne unikli Kuzminovovi vrahovia. Ukrajinská vojenská rozviedka len uviedla, že potvrdzuje pilotovo úmrtie.

⚡️BREAKING: In #Spain, Maxim Kuzminov, a Russian pilot, who hijacked an Mi-8 helicopter for the Ukrainian Armed Forces in August 2023, has allegedly been found dead, as reported by Russian state media. pic.twitter.com/OQgkN4I8ql
— KyivPost (@KyivPost) February 19, 2024
 Vlani 23. augusta vyšlo najavo, že vrtuľník Mi-8 ruských ozbrojených síl skončil na Ukrajine, čo bolo výsledkom dlhodobej špeciálnej operácie. Pilot stroja bol spomenutý Kuzminov, ktorého rodina tiež utiekla na Ukrajinu. Rusi Kuzminovova označili za zradcu a opakovane mu hrozili zabitím.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine vo februári 2024 (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, ruský pilot, Vrtuľníky Mi-8
Zdroj: SITA.sk – Ruského pilota Kuzminova našli v Španielsku mŕtveho. Označovali ho za zradcu a opakovane mu hrozili zabitím © SITA Všetky práva vyhradené.