gtag('config', 'UA-130501671-1');

21.2.2024 (SITA.sk) – Prehľad povinných vyšetrení, správna výživa či infografiky o zdravom vývine. Nová brožúra Union zdravotnej poisťovne poslúži poistencom opäť ako praktický sprievodca, ktorý sa tentokrát zameriava na mladší školský vek.

Union zdravotná poisťovňa vydala unikátnu brožúru o zdraví detí „Máme doma malého školáka“, určenú rodičom detí 1. stupňa základných škôl. Najnovší KOMPAS zdravia a prevencie mapuje rôzne aspekty vývinu dieťaťa a to po fyzickej i mentálnej stránke. Mnoho rodičov totiž netuší, že problémy s učením nemusia súvisieť s inteligenciou, v záplave povinností tiež môžu stratiť prehľad o povinných očkovaniach, správnej výžive či vývine chrupu. Súhrn tých najdôležitejších míľnikov a vysvetlení pripravil pre Union poistencov a poistenky tím lekárov a iných špecialistov, ktorý zastrešuje krajská odborníčka MZ SR pre primárnu pediatriu MUDr. Zora Zdráhalová.

„Naši poistenci sa môžete spoľahnúť na to, že náš KOMPAS poskytuje v starostlivosti o ich dieťa bezchybnú navigáciu. Ide o súhrn odborných informácií, ktoré však sprostredkúvame zrozumiteľnou formou,“ vysvetľuje Marek Mikle, riaditeľ komunikácie a marketingu Unionu. „Práve odosielame takmer 2-tisíc brožúr rodičom malých školákov, ktorí o zaslanie brožúry požiadali vďaka nášmu newsletteru. Naši poistenci sa k brožúre môžu dostať aj neskôr v ktorejkoľvek z našich pobočiek po celom Slovensku.“

Edícia KOMPAS má v Unione stabilné miesto a desiatky brožúr na rôzne témy poputovali do rúk už tisíckam poistencov. Tematicky pokrývajú okruhy ako stravovanie či duševné zdravie, v minulom roku vydala poisťovňa publikáciu, ktorá sa venuje prvému roku života a poslúži prvorodičkám i skúsenejším mamičkám. „V mladšom školskom veku je dôležité klásť dôraz na správnu výživu, dostatok spánku a prevenciu úrazov. Pravidelné lekárske prehliadky sú nevyhnutné, pretože môžu odhaliť poruchy zraku a nesprávne držanie tela. V prípade porúch reči je zas potrebná starostlivosť logopéda. Naša nová brožúrka je malá, ale komplexná, a sme radi, že ju Union poistenci a poistenky môžu mať ľahko po ruke,“ dodáva za Union hovorkyňa Kristína Baluchová. Viac informácií o zdraví, benefitoch pre rodičov i tých najmenších nájdu záujemcovia aj na webstránke Unionu či prostredníctvom call centra.

Informačný servis

Viac k témam: brožúra, Kompas, PR, zdravie detí
Zdroj: SITA.sk – Union dbá na zdravie detí, rodičom posiela unikátnu brožúru KOMPAS © SITA Všetky práva vyhradené.