gtag('config', 'UA-130501671-1');

Spoločnosť Axis Communications uvádza na trh novú kameru nositeľnú na tele AXIS W120. Kamera nájde svoje využitie primárne v bezpečnostnom sektore a má zabudované LTE/4G, Wi-Fi a Bluetooth moduly, ktoré umožňujú priame streamovanie cez AXIS Body Worn Live službu. Svojim používateľom tak dáva pocit, že v tom nie sú sami. Vďaka video streamu na vyžiadanie a sledovaniu polohy vždy niekto vie, čo a kde sa práve deje.

Kamera AXIS W120 ponúka vynikajúcu kvalitu obrazu a čistý zvuk s pokročilým potlačením vetra i šumu. Obraz má prirodzenejšie farby, s menším šumom aj v scénach s nízkym osvetlením a taktiež lepší kontrast. Zosilňovač hlasu ponúka čistejší a lepšie rozoznateľný záznam reči.

Vybavená má veľké, ľahko prístupné tlačidlom a ponúka živé streamovanie prostredníctvom vstavaného LTE/4G modulu a služby AXIS Body Worn Live. Ak to používateľ kamery povolí, môže operátor centrálneho dispečingu vidieť celý incident v priamom prenose, čo mu pomáha situáciu adekvátnejšie vyhodnotiť (klasifikovať) a urýchliť taktické rozhodovanie – môže napríklad dať nositeľom rýchle pokyny alebo okamžite privolať ďalšiu pomoc, keď si to žiada situácia. Veľkým prínosom je to pre dispečing pracujúci v paralelnom, ale najmä v sekvenčnom (sériovom) procesnom režime, kde dve alebo viac osôb (typicky telefonista a dispečer v zdravotníckom operačnom stredisku) pracujú spoločne a môžu navzájom zdieľať živý video záznam.

Jednou z funkcií kamery je tzv. buffer alebo prednahrávka. Táto až 120 sekundová sekvencia sa nahráva nepretržite a pripojí sa automaticky k nahrávke vo chvíli, keď sa kamera aktivuje. To umožňuje „vrátiť čas“ a lepšie zmapovať kontext danej situácie aj podnety a reakcie jednotlivých účastníkov. Kamera môže fungovať ako v transparentnom, tak aj v tzv. stealth alebo diskrétnom režime skrytého nahrávania.

Mobilná aplikácia AXIS Body Worn Assistant pre iPhone a Android zabezpečí okamžitý prístup k uloženým záznamom v nositeľnej kamere, vďaka čomu je možné priamo v teréne napr. kategorizovať nahrávku, pripojiť k nej poznámky a pod. Všetky pridané informácie sa stanú súčasťou metadát a po pripojení k dockovacej stanici sa automaticky prenášajú z kamery do úložiska. Funkcia živého náhľadu v teréne pomáha správne umiestniť kameru na telo, alebo ju možno využiť aj na sledovanie živej akcie napríklad spoza rohu alebo za bezpečnou bariérou.

Navrhnutá pre bezpečnostných profesionálov

Kamera je postavená na otvorenej architektúre a zákazníkom ponúka jednoduchú integráciu do ich existujúcich VMS a EMS systémov tretích strán, či už vo forme on-premise alebo cloudového riešenia, čo umožní integráciu s ďalšími dátami kamerového dohľadu bez potreby ďalšej investície. Toto riešenie je možné dodať aj ako kompletný end-to-end systém s využitím AXIS Camera Station, vlastného VMS výrobcu. Výdrž batérie až 15 hodín na jedno nabitie je možné na cestách predĺžiť pomocou akejkoľvek USB-C nabíjačky. Rýchle dobíjanie zabezpečí, že je pripravený na použitie prakticky vždy keď ju potrebujete.

Krátke video nájdete na tejto stránke.