gtag('config', 'UA-130501671-1');

29.2.2024 (SITA.sk) – Strana Hlas-SD rešpektuje predbežné rozhodnutie Ústavného súdu SR, ktoré okrem iného potvrdzuje zánik Špeciálnej prokuratúry k 20. marcu.

Sme presvedčení, že táto inštitúcia splnila svoju historickú úlohu a po jej ovládnutí Danielom Lipšicom sa stala vážnou prekážkou právneho štátu na Slovensku. Zabezpečenie práva a spravodlivosti na Slovensku nesmie byť závislé na jednej inštitúcii, a už vôbec nie na jednom človeku,“ uviedla v štvrtok strana vo svojom stanovisku k rozhodnutiu Ústavného súdu SR.

Zároveň zdôraznila, že nepozastavenie účinnosti všetkých zmien v trestných kódexoch naznačuje, že Ústavný súd SR nevidel zásadný problém v spôsobe prijímania týchto zákonov vo vláde a v parlamente, čo bolo najväčšou výhradou opozície. Strana Hlas-SD je naďalej presvedčená, že zmeny v trestných kódexoch približujú Slovensko vyspelým európskym krajinám.

„Pozastavenie účinnosti nie je rozhodnutím o rozpore novely trestných kódexov s ústavou, počkáme preto na definitívne rozhodnutie Ústavného súdu SR v merite veci,“ dodala strana Hlas-SD.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Novela Trestného zákona, Súdy
Zdroj: SITA.sk – Ústavný súd nevidel zásadný problém v spôsobe prijímania novely Trestného zákona, myslí si strana Hlas © SITA Všetky práva vyhradené.