gtag('config', 'UA-130501671-1');

6.3.2024 (SITA.sk) – Policajti aj v stredu intenzívne pokračovali vo výkopových prácach v bratislavskej Petržalke. Ešte v utorok popoludní sa tam počas prác v blízkosti Betliarskej ulice podarilo objaviť väčšie množstvo vojenskej munície.

Od stredajších ranných hodín boli na mieste policajní pyrotechnici, doposiaľ objavili ďalšiu stovku munície. Informovala o tom polícia na sociálnej sieti.

Zároveň ľuďom pripomína, aby ju v prípade nálezu podobnej munície kontaktovali a v žiadnom prípade s ňou nemanipulovali. Následky neodbornej manipulácie s takýmito predmetmi by boli podľa nej v prípade ich explózie fatálne.

Políciu v utorok o náleze informovali telefonátom na linku 158. Na miesto prišli policajní pyrotechnici, ktorí podľa krajského hovorcu polície Michala Szeiffa potvrdili, že ide o muníciu z II. svetovej vojny, konkrétne protipechotnú mínu S-35.

Podľa jeho slov v utorok našli približne 400 kusov munície, pričom policajti ju za dodržania prísnych bezpečnostných opatrení z miesta odviezli.

Viac k témam: stará munícia
Zdroj: SITA.sk – Policajní pyrotechnici objavili v Petržalke ďalšie kusy starej vojenskej munície z druhej svetovej vojny © SITA Všetky práva vyhradené.