gtag('config', 'UA-130501671-1');

20.3.2024 (SITA.sk) – Novým štátnym tajomníkom Ministerstva spravodlivosti SR bude Michal Sedliak. Rozhodla o tom vláda na stredajšom rokovaní.

Sedliak študoval na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici na Pedagogickej fakulte. Od roku 1999 až do súčasnosti pôsobil v Zbore väzenskej a justičnej stráže.

Do roku 2002 pôsobil ako vychovávateľ v Ústave na výkon trestu odňatia slobody Banská Bystrica-Kráľová a do roku 2006 bol pedagógom a vychovávateľom v Ústave na výkon trestu odňatia slobody pre mladistvých Sučany.

Do roku 2011 pôsobil v Ústave na výkon väzby Nitra ako lektor Inštitútu vzdelávania a ako vedúci oddelenia výkonu väzby a výkonu trestu. Od roku 2012 pracoval na Generálnom riaditeľstve Zboru väzenskej a justičnej stráže.

Sedliak pôsobil aj v rôznych odborných a expertných pracovných skupinách ministerstva spravodlivosti a zdravotníctva. Bol tiež členom pracovnej skupiny v rámci prípravy novely Trestného zákona.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Novela Trestného zákona, Štátny tajomník
Zdroj: SITA.sk – Susko bude mať na ministerstve nového štátneho tajomníka, pracoval na novele Trestného zákona © SITA Všetky práva vyhradené.