gtag('config', 'UA-130501671-1');

22.3.2024 (SITA.sk) – Ukrajina nemá nič spoločné s piatkovým útokom v Crocus City Hall v Krasnogorsku na západnom okraji Moskvy. Na sociálnej a mikroblogovacej sieti X to napísal poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak, podľa ktorého to „vôbec nedáva zmysel“.

„V prvom rade Ukrajina už viac ako dva roky bojuje s ruskou armádou. A o všetkom v tejto vojne sa rozhodne až na bojisku. Len kvantitou zbraní a kvalitatívnymi vojenskými rozhodnutiami. Teroristické útoky neriešia žiadne problémy,“ vyjadril sa Podoľak.

Obáva sa prudkého nárastu propagandy

Poukázal tiež na to, že „Ukrajina sa nikdy neuchýlila k použitiu teroristických metód“, ktoré sú podľa jeho slov vždy zbytočné. „A po tretie, dlho pred udalosťami v Crocus City Hall sme počuli verejné varovania od zahraničných veľvyslanectiev umiestnených v Moskve o možnosti takýchto krvavých excesov,“ dodal.

Podoľak podľa svojich slov nepochybuje o tom, že udalosti z ruskej metropoly prispejú „k prudkému nárastu vojenskej propagandy, zrýchlenej militarizácii, rozšírenej mobilizácii a v konečnom dôsledku k zintenzívneniu vojny. A tiež ospravedlňovaniu zjavných genocídnych útokov proti civilnému obyvateľstvu Ukrajiny…“.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Teroristický útok v Moskve (fotografie)

Zomrelo 40 ľudí

Ozbrojenci v piatok vtrhli do koncertnej siene Crocus City Hall a spustili tam paľbu z automatických zbraní do ľudí prichádzajúcich na koncert. Ruské médiá informovali, že útočníci použili aj výbušniny a v budove spôsobili požiar.

Podľa ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) si útok, ktorý vyšetrujú ako teroristický, vyžiadal 40 mŕtvych a viac ako 100 zranených.

Ukraine certainly has nothing to do with the shooting/explosions in the Crocus City Hall (Moscow Region, Russia). It makes no sense whatsoever.
First of all, Ukraine has been fighting with the Russian army for more than two years. And everything in this war will be decided only…

— Михайло Подоляк (@Podolyak_M) March 22, 2024

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Streľba, streľba v Moskve, Teroristický útok
Zdroj: SITA.sk – Ukrajina poprela akúkoľvek účasť na teroristickom útoku v Moskve, Kyjev sa však obáva rýchlejšej mobilizácie (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.