gtag('config', 'UA-130501671-1');

27.3.2024 (SITA.sk) – Poľsko sa rozhodlo zdvojnásobiť svoj príspevok na českú iniciatívu nákupu delostreleckej munície pre Ukrajinu Povedal to v stredu počas návštevy Lotyšska poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski. Konkrétnu sumu príspevku však neuviedol. Informuje o tom web Kyiv Independent.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Poľsko je jedným z najrozhodnejších podporovateľov Ukrajiny odvtedy, ako krajinu napadla ruská armáda. Varšava na vojenskú pomoc Kyjevu doteraz vynaložila približne 3,2 miliardy dolárov.

Český prezident Petr Pavel vo februári uviedol, že Praha našla možnosť kúpiť pre Ukrajinu mimo Európy 500-tisíc kusov 155-milimetrovej delostreleckej munície a 300-tisíc kusov delostreleckých granátov ráže 122 milimetrov.

Český minister zahraničia Jan Lipavský tento týždeň povedal, že v rámci tejto iniciatívy je pravdepodobne možné kúpiť až 1,5 milióna kusov munície.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v marci 2024 (fotografie)

Viac k témam: český minister zahraničia, Český prezident, delostrelecká munícia, Poľský minister zahraničných vecí, rusko-ukrajinský konflikt, Vojenská pomoc Ukrajine, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Poľsko zdvojnásobí príspevok na českú iniciatívu nákupu delostreleckej munície pre Ukrajinu © SITA Všetky práva vyhradené.