gtag('config', 'UA-130501671-1');

V dnešnom hektickom svete sa mnohí z nás cítia vyčerpane a zanedbane, čo môže súvisieť s nedostatkom kolagénu a keratínu v našom tele. Tieto zložky sú pre celkovú pohodu a zdravie veľmi dôležité, vplyvom veku o ich potrebné hladiny ale prichádzame, čo sa prejavuje na horšom fyzickom aj psychickom stave.

Ako je možné doplniť telu potrebné hladiny kolagénu a keratínu?

Kedy treba spozornieť?

S pribúdajúcim vekom náš organizmus postupne stráca schopnosť produkovať dostatočné množstvo kolagénu a keratínu, dôležitých bielkovín pre zdravie pokožky, vlasov, nechtov a štruktúru kostí. Tento nedostatok môže byť zvlášť viditeľný od 30. roku života, keď sa začínajú objavovať prvé príznaky starnutia, ako sú vrásky, strata elasticity pokožky a oslabenie vlasov.

Únava spôsobená nedostatkom kolagénu

Nedostatok kolagénu môže viesť k rôznym zdravotným problémom vrátane únavy a vyčerpania. Kolagén je dôležitý pre svalovú hmotu a podporu energie. Jeho nedostatok preto môže viesť aj k zníženej svalovej hmotnosti a vyššej náchylnosti k únave počas bežných denných aktivít, čo môže vyriešiť špeciálna Maca peruánska alebo ďalšie tipy na doplnenie energie.

Tipy na Doplnenie Energie, Keratínu a Kolagénu

Konzumujte vyváženú stravu bohatú na bielkoviny, zeleninu, ovocie a celozrnné potraviny. Tieto potraviny obsahujú živiny, ktoré podporujú tvorbu týchto bielkovín, ako aj energiu pre telo.

Pre doplnenie nedostatku kolagénu a keratínu môžete zvážiť aj príjem doplnkov výživy. Existujú špeciálne doplnky navrhnuté na podporu zdravej pokožky, vlasov, nechtov a štruktúry kostí, stačí si len správne a ideálne na základe rád odborníka vybrať.

Nielen voľba MSM, ale aj pravidelná fyzická aktivita môže zvýšiť energetické hladiny a podporiť tvorbu kolagénu v tele. Cvičenie tiež podporuje cirkuláciu krvi, čo prispieva k zdraviu pokožky a vlasov.

Zabezpečte si dostatočný spánok a odpočinok, aby sa telo mohlo regenerovať a obnovovať. Nedostatok spánku môže spôsobiť narušenie produkcie kolagénu a keratínu a viesť k vyčerpaniu.

Piť dostatok vody je dôležité pre udržanie zdravého vzhľadu pokožky, vlasov a nechtov. Dobrá hydratácia podporuje tvorbu kolagénu a keratínu a pomáha udržať energiu.

Dôležité je samozrejme venovať pozornosť aj svojmu telu a starostlivo ho chrániť pred negatívnymi účinkami starnutia a vyčerpania.

Zdroj obrázka: Eddows/AdobeStock.com