gtag('config', 'UA-130501671-1');

Strešné okná pridávajú do priestoru svetlo a vzduch, no rovnako tak môžu pri nadmernom slnečnom žiarení spôsobovať pre vaše obydlie a komfort problémy. Aj preto je dôležité mať k dispozícii účinné tieniace riešenie, ktoré nielenže zabraňuje prehrievaniu, ale tiež prispieva k estetike interiéru.

Látkové rolety na strešné okná

Látkové rolety na strešné okná od Termotech sú elegantným a efektívnym spôsobom tienia, ktorý umožňuje reguláciu množstva svetla, ktoré preniká do miestnosti. Ich štýlový dizajn a jednoduchá inštalácia ich robia obľúbenou voľbou pre majiteľov domov aj komerčných priestorov. Rolety sú tiež k dispozícii v rôznych farbách a vzoroch, čo umožňuje prispôsobiť ich štýlom a dizajnu miestnosti.

Výhody strešnej tieniacej techniky

Existuje niekoľko výhod používania tieniacej techniky, ako sú látkové rolety, na strešných oknách. Jednou z hlavných je regulácia teploty v miestnosti. V horúcich letných mesiacoch môžu zabrániť prehrievaniu interiéru a zároveň udržiavať teplo v chladnejších dňoch. Okrem toho poskytujú ochranu pred škodlivým UV žiarením, ktoré môže poškodiť nábytok a podlahy. Vhodné sú aj na optimálne regulovanie jasu v interiéri prirodzeným denným svetlom.

Údržba a používanie

Aby sa zabezpečilo dlhodobé fungovanie strešných okien a tieniacich zariadení, je dôležité dodržiavať ich správnu údržbu. Patrí sem pravidelné čistenie a údržba okien, ktorá pomáha udržiavať ich v dobrom stave a zabraňuje hromadeniu nečistôt a prachu.

Aj správne strešné okná doplnky predstavujú pre plnohodnotné využitie a estetiku týchto častí nehnuteľnosti a ich tienenia dôležitú súčasť. Ovládacia tyč pre strešné okná umožňuje jednoduchú manipuláciu okna či tieniaceho systému, čo umožňuje komfortné nastavenie preferovaného stupňa tienia.

Strešné okná sú dokonalou súčasťou interiéru každej jednej nehnuteľnosti, pretože zvyšujú jej estetiku a komfort. Spolu s látkovými roletami sa však stávajú praktickými aj v menej vhodných podmienkach, kedy sa slnko plnou silou „oprie“ do celej strechy. Aby ste si preto mohli užívať ich pohodlie a chrániť sa, zvážte ich výber.

Zdroj obrázka: brizmaker/AdobeStock.com