gtag('config', 'UA-130501671-1');

30.3.2024 (SITA.sk) – Zahraniční diplomati v Rusku v sobotu prišli na miesto minulotýždňového útoku na koncertnú sieň na okraji Moskvy a položili tam kvety, aby si uctili jeho obete.

Prítomní boli veľvyslanci z krajín Európskej únie, Spojených štátov či Latinskej Ameriky. Ruská štátna tlačová agentúra RIA Novosti uviedla, že do Krasnogorsku prišlo zhruba 130 diplomatických misií vrátane zástupcov „nepriateľských štátov“.

Od teroristického útoku z 22. marca prišli k provizórnemu pamätníku pred Crocus City Hall tisícky ľudí, aby si tam uctili obete a položili kvety, vence a ďalšie predmety. Útok si vyžiadal najmenej 144 mŕtvych. Ruský vyšetrovací výbor v sobotu uviedol, že 134 z nich už identifikovali.

Ruská štátna tlačová agentúra Tass s odvolaním sa na moskovské regionálne oddelenie ruského ministerstva pre núdzové situácie informovala, že počet zranených po útoku je 551. Predošlé čísla boli výrazne nižšie, ale agentúra nevysvetlila tento rozdiel.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Teroristický útok v Moskve (fotografie)

Viac k témam: streľba v Moskve, Teroristický útok, zahraniční diplomati
Zdroj: SITA.sk – Zahraniční diplomati v Rusku si uctili obete teroristického útoku, prítomní boli aj zástupcovia „nepriateľských štátov“ © SITA Všetky práva vyhradené.