gtag('config', 'UA-130501671-1');

3.4.2024 (SITA.sk) – Hnutie Progresívne Slovensko opäť vyjadrilo podporu občianskemu kandidátovi Ivanovi Korčokovi v prezidentských voľbách. Podľa hnutia sú tohtoročné voľby o tom, či si Slovensko zvolí nadstraníckeho a nezávislého prezidenta, ktorý bude vedieť spolupracovať, ale aj pomenúvať problémy alebo prezidenta, ktorý bude slúžiť predsedovi vlády Robertovi Ficovi (Smer-SD).

Viac o téme: Prezidentské voľby na Slovensku 2024

„Za nás je Ivan Korčok kandidátom, ktorý bude nezávislý, má jasné hodnoty a ktorý ukázal vo svojej profesionálnej kariére, že má obrovské skúsenosti a schopnosti na poli medzinárodnej politiky a zároveň ostáva verný svojim názorom a postojom,“ uviedol na stredajšej tlačovej besede predseda progresívcov Michal Šimečka.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD) podľa neho popiera svoje názory, postoje či už ide o zahraničnú, ale aj domácu politiku.

„V snahe zapáčiť sa voličom Štefana Harabina sa prakticky prihlásil k jeho programu a ukazuje to, aký by bol prezident – prezident bez názoru, jasného postoja a prezident, ktorému záleží viac na tom, aby poslúžil vláde a Ficovi, než na tom, aby slúžil občanom Slovenska,“ dodal líder hnutia.

Šimečka je toho názoru, že na každom hlase vo voľbách bude záležať. Špeciálne vyzval ľudí, ktorí sa rozhodli v prvom kole nevoliť žiadneho z kandidátov za prezidenta, aby svoje právo voliť využili a v sobotu prišli k volebným urnám.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Kandidát na prezidenta Ivan Korčok (Prezidentské voľby 2024), Kandidát na prezidenta Peter Pellegrini (Prezidentské voľby 2024), Predseda hnutia Progresívne Slovensko (PS), Predseda parlamentu, predseda PS, Predseda vlády, Prezidentské voľby na Slovensku 2024
Zdroj: SITA.sk – Progresívci opäť vyjadrili podporu Korčokovi v prezidentských voľbách, Pellegrini by bol podľa nich prezident bez názoru (video) © SITA Všetky práva vyhradené.