gtag('config', 'UA-130501671-1');

23.5.2024 (SITA.sk) – Som presvedčený, že v Európskom parlamente (EP) budem užitočnejší ako v opozícii v tom slovenskom. Pre agentúru SITA to uviedol poslanec parlamentu a kandidát do europarlamentu Richard Sulík (Sloboda a Solidarita – SaS). Podotkol, že už minulosti bol europoslancom a získal nemálo skúseností.

Sulík dodal, že v prípade zvolenia by sa svojho mandátu europoslanca ujal, poznamenal však, že ak by aj z NR SR odišiel, nahradia ho ďalší odborníci zo SaS. Avizoval tiež zámer kandidovať aj v najbližších voľbách do NR SR, ktoré by sa mali konať na jeseň 2027.

https://cdnv.sita.sk/sites/34/2024/05/richard-sulik-o-volbach-do-europarlamentu.mp4

Ďalšia kandidátka SaS Vladimíra Marcinková uviedla, že sa by sa rada na pôde EP venovala problematike, ktorú sa jej nedarí presadiť v domácom parlamente, a to zachovávaniu práv malých pacientov. Detskí pacienti by podľa nej mali mať právo na to, aby pri pobyte v zdravotníckom zariadení mali pri sebe rodiča, a aby sa toto právo dodržiavalo nielen na Slovensku, ale i v celej Európe. „Chcela by som byť hlasom detí tam, kde sa ony samé nemôžu zastupovať, preto by som rada bola zástupcom tých najzraniteľnejších,“ dodala. Mandátu v europarlamente by sa, v prípade zvolenia, ujala.

https://cdnv.sita.sk/sites/34/2024/05/vladimira-marcinkova-o-volbach-do-europarlamentu.mp4

Viac k témam: Voľby do Európskeho parlamentu (eurovoľby) 2024
Zdroj: SITA.sk – Sulík je presvedčený, že v europarlamente by bol užitočnejší než v opozícii v parlamente (video) © SITA Všetky práva vyhradené.