gtag('config', 'UA-130501671-1');

11.8.2021 (Webnoviny.sk) – 100 rokov je nepochybne krásny vek. A to nielen keď hovoríme o ľuďoch, ale aj o značkách. Jednou takou je aj Mazda. Táto obľúbená japonská automobilka oslavuje storočnicu a ako býva pri takýchto jubileách zvykom, ťažiť z toho môžu aj jej zákazníci.

Hneď na úvod sa patrí napísať, že aj keď sa v tomto prípade spomína konkrétne Mazda, návod ako kúpiť nové auto s množstvom výhod môže platiť aj pre akúkoľvek inú „oslavujúcu“ značku. A, povedzme si úprimne, príležitosti na oslavy sa nájdu vždy a všade.

V tomto článku sa dozviete, prečo je výhodné kúpiť auto, keď automobilka slávi výročie svojho vzniku a na príklade Mazdy uvedieme pár benefitov, ktoré môže klient získať. Bez ohľadu na to, či kupuje sedan alebo SUV, elektromobil či auto so spaľovacím motorom.

Priama zľava najväčším lákadlom?

Akákoľvek akcia, nielen pri príležitosti výročia, je väčšinou spojená buď s priamou zľavou z ceny nového vozidla alebo s nadštandardnou výbavou bez doplatku. Niekedy však klient môže čerpať obidve tieto výhody. Spravidla platí, že čím drahší model, tým väčšie zľavy. Inak tomu nie je ani v Mazde. Tá svojim klientom ponúka zvýhodnenia v tisícoch eurách. Napríklad pri kúpe vlajkovej lode Mazda 6 tak môžete vďaka akcii ušetriť viac než 4 000 eur, pričom za rovnakú cenu ju môžete mať aj vo verzii sedan aj vo verzii kombi.

V prípade, že plánujete predať vaše staré auto, potešiť vás môže ďalší zaujímavý benefit – výkupný bonus za vaše auto. V praxi to znamená, že za svoje vozidlo dostanete, v tomto prípade u predajcov Mazda, viac peňazí, ako je jeho hodnota. Samozrejme za predpokladu, že zároveň u daného predajcu kúpite nové auto.

Už pomaly štandardom sa stalo výhodné financovanie. Tie najlepšie podmienky vám zabezpečia, že na nové auto sa môžete tešiť so splátkami bez navýšenia. V tomto prípade však odporúčame pozrieť si podrobnejšie podmienky takéhoto financovania. Niekedy sú totiž splátky skutočne bez navýšenia, ale platíte napríklad poplatok za spracovanie úveru či leasingu a to vám vaše auto môže predsa len o niečo predražiť. Mazda ponúka svojim zákazníkom bezkonkurenčný spôsob financovania, ktorému dala príznačný názov „Ani euro navyše.“ A tak napríklad aj obľúbené SUV Mazda 5 môžete získať na splátky za veľmi výhodných podmienok. Potrebné je ešte dodať, že ak sa rozhodnete pre externé financovanie, podmienkou je mať uzatvorené aj havarijné poistenie. To však určite odporúčame aj klientom, ktorí nevyužijú ponuku financovania cez úver či leasing.

Predĺžená záruka vás nechá pokojným aj po rokoch

Ďalším užitočným benefitom je predĺžená záruka. Možno to poznáte aj vy. Záruka prejde a akurát vtedy sa niečo pokazí. A pritom nemusí ísť len o automobil. Mať preto možnosť výhodnej dlhšej záruky vám v budúcnosti môže ušetriť veľa nervov aj peňazí. Ak sa rozhodnete pre Mazdu, tá v rámci osláv 100 rokov Mazda ponúka možnosť predĺžiť si záruku až na 100 mesiacov. A to je nielen na Slovensku skutočne nevídaná akcia.

Niekedy sa akcia spája len s konkrétnym modelom

Vybrali ste si auto, ale nevzťahuje sa naň aktuálne žiadna akcia? Netreba zúfať. Spýtajte sa priamo predajcu, či náhodou neplánujú nejakú zaujímavú kampaň, vďaka ktorej by ste mohli vaše vysnívané auto získať výhodnejšie. Možno budete mať šťastie a predajca vám pripraví zaujímavú ponuku. Niekedy totiž automobilky nemajú komplexnú akciu týkajúcu sa všetkých modelov, ako tomu je aktuálne v Mazde, ale výhodnými ponukami podporujú konkrétny model, prípadne verziu. Napríklad, že môžete získať dieslový model za cenu benzínového, kombi verziu za cenu sedanu, hatchback s príplatkovými doplnkami zdarma a podobne. Preto, ako sa hovorí, za opýtanie nič nedáte.

Informačný servis