gtag('config', 'UA-130501671-1');

BRATISLAVA 12. mája (WebNoviny.sk) – Strane Most-Híd klesli preferencie, priznal v relácii televízie Markíza Na telo s Michalom Kovačičom predseda Mosta-Híd Béla Bugár. Podľa neho strane „obrovsky“ uškodil aj zákon, ktorý by obmedzil spievanie zahraničných hymien na Slovensku.

Tvrdí, že ako predseda strany rozmýšľa, ako stranu dostať do parlamentu. Podľa posledných prieskumov verejnej mienky je Most na hranici zvoliteľnosti do NR SR, v prieskume Focusu neprekročil ani päťpercentnú hranicu, získal 4,7 percenta.

Na otázku, či nie je cesta v spojení sa s konkurenčnou Stranou maďarskej komunity (SMK), Bugár odpovedal – „nedá sa“. Most-Híd sa podľa neho už o spoluprácu pokúsil pred komunálnymi voľbami aj voľbami do vyšších územných celkov. „Odmietli, povedali, že nepotrebujú. Je tam nenávisť,“ dodal Bugár. Je možné, že by odišiel v prospech Mosta-Híd, ale odmietol odísť len preto, aby pomohol spojeniu Mosta s SMK.

Viac k témam: Most-Híd
Zdroj: Webnoviny.sk – Béla Bugár priznal pokles prefencií strany Most-Híd, je za tým vraj viac faktorov © SITA Všetky práva vyhradené.