gtag('config', 'UA-130501671-1');

4.11.2023 (SITA.sk) – Slovenské národné múzeum (SNM) získalo od portálu Transparex ocenenie Zodpovedný obstarávateľ 2022. Z hľadiska transparentnosti verejného obstarávania sa zaradilo medzi najtransparentnejšie slovenské inštitúcie.

Múzeum bolo ocenené za výsledky v oblasti verejného obstarávania za rok 2022 a skončilo na popredných miestach rebríčka medzi 4 400 verejnými obstarávateľmi. Získalo tiež nadpriemerné hodnotenie A+.

Ako SNM informovalo v tlačovej správe, vo svojej kategórii, teda medzi kultúrnymi zariadeniami, sa umiestnilo na druhej priečke.

„Veľmi ma teší, že si ako verejný obstarávateľ udržujeme mimoriadne vysoký kredit. Za ocenenie v oblasti transparentnosti verejného obstarávania patrí vďaka najmä zamestnancom, ktorí sú v SNM za proces verejného obstarávania zodpovední. Precízna, kvalitná príprava zákaziek a ich rýchla realizácia nám pomáha šetriť verejné financie a zvyšuje dôveryhodnosť Slovenského národného múzea v očiach občanov a celého Slovenska,“ uviedol generálny riaditeľ SNM Branislav Panis.

Viac k témam: Transparentnosť, Verejné obstarávanie, Zodpovedný obstarávateľ 2022
Zdroj: SITA.sk – Slovenské národné múzeum patrí medzi najtransparentnejšie inštitúcie, získalo ocenenie Zodpovedný obstarávateľ © SITA Všetky práva vyhradené.