gtag('config', 'UA-130501671-1');

Elektromobil môže od dnešného dňa používať banskobystrická Mestská polícia (MsP), ktorá bude mať k dispozícii aj jednu z dvoch nabíjacích staníc v meste. Na Námestí SNP auto popoludní v rámci projektu E-jazda v meste a pri príležitosti otvorenia Európskeho týždňa mobility (ETM) (16. – 22. 9.) slávnostne odovzdala akciová spoločnosť Stredoslovenská energetika (SSE). Elektromobil Peugeot iOn za symbolickú cenu zapožičala mestu Banská Bystrica na jeden rok.
 

Ďalšiu spomínanú nabíjaciu stanicu môže verejnosť využívať na Kapitulskej ulici. Budú pri nej vyhradené dve parkovacie miesta a jej použitie bude bezplatné.
Po dohode s mestom Banská Bystrica sme dospeli k záveru, že bude najvhodnejšie prideliť tento automobil práve MsP, keďže jazdí každý deň, pohybuje sa po meste. Týmto spôsobom dokážeme ukázať obyvateľom, že toto auto sa dá používať na každodennej báze,“ povedal médiám generálny riaditeľ a. s. SSE Antoine Jourdain.

Náčelník MsP Miroslav Bálint informoval, že polícia má celkovo 12 áut, na výkon služby používa osem, elektromobil je deviaty. „Náklady na prevádzku sú nízke, na jedno nabitie urobí 100 až 150 kilometrov, takže pre mestskú zónu je ideálny. Okrem toho, že je ekologický, je to budúcnosť, takže nám poslúži pri výkone služby tak ako ktorékoľvek iné auto, len s menšími nákladmi,“ konštatoval náčelník.

elektromobil