gtag('config', 'UA-130501671-1');

Nová videokamera LEGRIA mini X ponúka okrem HD videa aj výbornú kvalitu zvuku.  Bude inšpiráciou najmä pre tých, ktorí ako spôsob sebavyjadrenia používajú každodenné nakrúcanie videa. Poslúži aj na dokumentačné snímky či záznamy amatérskych koncertov, divadelných predstavení,  rodinných osláv a zábavy s priateľmi.Kvalitný zvuk 

Za kvalitu zvuku vďačí novinka od Canonu veľkému  stereofónnemu mikrofónu. Väčšie rozmery a lepšia dvojvrstvová štruktúra opletenia materiálom z morskej huby umožnili efektívnejšie odtienenie rušivých zvukov na pozadí aj nežiaducich vplyvov statickej elektriny. Vylepšený mikrofón je určený pre nahrávanie rozhovorov alebo reportáží priamo v teréne. LEGRIA mini X sa môže pochváliť aj širokým dynamickým rozsahom. Veľmi verne zaznamenáva všetky úrovne zvuku – od ticha koncertnej sály pred začiatkom predstavenia až po záverečné ovácie.  Funkcia záznamu s lineárnou moduláciou PCM umožňuje nekomprimovaný záznam zvuku s vysokou hustotou. Výsledný zvukový záznam je tak veľmi verný a zodpovedá CD kvalite. S novou kamerou Legria mini X môžete navyše využívať nové vstupy pre slúchadlá aj externé mikrofóny a záznam zvuku tak operatívne prispôsobovať okolitým podmienkam. Ide o dôležitú výhodu napríklad pri nakrúcaní rozhovorov alebo počas veľmi jemného dolaďovania úrovne zvuku v hlučných prostrediach. Už počas nakrúcania môžete využiť technológiu Canon Audio Scene Select, ktorá umožňuje široký výber z predvolených zvukových scén. Automatika počas nakrúcania optimalizuje nastavenie záznamu tak, aby zvukové podanie čo najlepšie zodpovedalo snímanej scéne, či už ide o hudobný koncert alebo obchodné rokovanie.

Dizajn

LEGRIA mini X zaujme už na prvý pohľad inovačným dizajnom. Kamera je dostatočne kompaktná a vďaka malej hmotnosti je ideálnym zariadením na spontánne nahrávky. Nový model využíva ultraširokouhlý objektív so svetelnosťou f/2,8 a zorným poľom až 170 stupňov. Nakrúcanie z rôznych uhlov pohľadu uľahčí aj vstavaný stojan a výklopný dotykový displej LCD s uhlopriečkou 6,8 cm (2,7 palca). Konštrukcia novej kamery umožňuje tzv. hands-free nahrávanie. Kameru nie je potrebné držať v ruke, takže používateľ môže byť zároveň účinkujúcim v nakrúcanej scéne alebo si môže vychutnať úplnú slobodu pri režírovaní a tvorbe záznamu.

Kvalitný obraz  

Technológie spoločnosti Canon pre spracovanie obrazu prinášajú výsledky, ktoré splnia požiadavky amatérskych kameramanov aj filmárov. Nová kamera umožňuje záznam vo formátoch AVCHD (1080/50i) a MP4 (1080/25p) a využíva obrazový procesor DIGIC DV 4 spolu so snímačom CMOS typu 1/2,3“. Vďaka týmto technológiám jednoducho vytvoríte video a fotografie v živých farbách a s minimálnym šumom aj v zlých svetelných podmienkach. Nová optická stabilizácia umožňuje v režime priblíženia (Close-up) nakrúcať priamo z ruky, tzn. bez potreby statívu či inej opory. Pôsobivé výsledky dosiahnete aj pri nakrúcaní Full HD videa alebo pri fotografovaní širokouhlých snímok v rozlíšení 12 miliónov pixelov.

Konektivita pre zdieľanie 

S podporou Wi-Fi si môžete svoje video a fotografie jednoducho prezerať a zdieľať na rôznych zariadeniach alebo ich bezdrôtovo ukladať do sociálnych sietí. Prostredníctvom smartfónu alebo tabletu a aplikácie Canon Camera Access Plus používateľ ovláda videokameru LEGRIA mini X na diaľku a naživo sleduje udalosti napríklad u seba doma alebo v kancelárii tak, že jednoducho pripojí zariadenie do domácej bezdrôtovej siete. S novou videokamerou môžete využívať aj nový elektronicky polohovateľný stojan Canon Camera Pan Table CT-V1 – taktiež s možnosťou vzdialeného ovládania zo smartfónu alebo tabletu. Tento voliteľný a samostatne predávaný stojan umožňuje horizontálne otáčanie v rozsahu až 200 stupňov a v kombinácii so širokouhlým objektívom kamery LEGRIA mini X poskytuje pozorovací uhol  celých 360 stupňov.

canon_legria_mini_sp_v1_kuciii02

  Tvorivé režimy

Videokamera LEGRIA mini X otvára svet tvorivého nakrúcania videa a umožňuje využívanie mnohých zábavných režimov, v ktorých jednoducho vytvoríte z akejkoľvek scény dynamické a pútavé filmové dielo hodné zdieľania. Napríklad režim Time Lapse Recording slúži na časozberné nahrávanie v intervaloch od piatich sekúnd až do desiatich minút. Dlhý príbeh tak získa rýchlejší spád a prerozprávate ho pútavejšie. Veľa zábavy si užijete aj s režimami Fast Motion a Slow Moniton Capture, ktoré umožňujú tvorbu videozáznamu až štvornásobnou alebo naopak štvrtinovou či polovičnou rýchlosťou.

Základné charakteristiky videokamery LEGRIA mini X:

  • Veľký stereofónny mikrofón a široký dynamický rozsah
  • Lineárna modulácia PCM a možnosť záznamu zvuku v CD kvalite
  • Ultraširokouhlý objektív s uhlom záberu až 170° (pri videu 160°)
  • Výklopný displej LCD a vstavaný stojan
  • Vzdialené ovládanie a zdieľanie prostredníctvom Wi-Fi
  • Prepínanie medzi ultraširokouhlým záberom a detailom
  • Podpora formátov Full HD, AVCHD a MP4
  • Rozpoznanie orientácie
  • Manuálne ovládanie zvuku
  • Spomalený a zrýchlený videozáznam
  • Tvorba časozberného videa