gtag('config', 'UA-130501671-1');

Inovatívny hlasový záznamník Olympus DM-7 s lineárnym PCM záznamom je pripravený pre profesionálov i užívateľov s potrebou asistenčnej techniky. Kvalita záznamu kombinovaná sadou chytrých funkcií pre osoby so zrakovým postihnutím alebo dyslexiou ponúka zrovnoprávnenie využitia pre rôzne typy svojich užívateľov.

Elegantný DM-7 sa môže pochváliť Wi-Fi konektivitou pre spustenie a zastavenie nahrávania na diaľku. Stačí si stiahnuť voľnú aplikáciu Olympus pre chytré telefóny a tablety s operačnými systémami Android alebo iOS a jednoducho svoje zariadenia prepojiť sa záznamníkom. Toto prepojenie vám tiež umožní zdieľanie súborov alebo ich okamžité odoslanie do Dropboxu. Wi-Fi konektivita ponúka okrem iného aj podporu užitočnej funkcie vizuálneho indexu, s ktorej pomocou možno fotografie zhotovené chytrým telefónom alebo tabletom prepojiť s určitými úsekmi hlasových súborov a zvýrazniť tak dôležité časti nahrávok. DM-7 je vybavený vysoko kontrastným farebným LCD s uhlopriečkou 2,0″ (5,1 cm), ponúkajúcim zdokonalenú štruktúru menu a novú intuitívnu domovskú obrazovku s ikonami. Čím ale DM-7 skutočne vyniká z radu, sú jeho početné funkcie navrhnuté s cieľom sprístupniť vysoko kvalitný záznam hlasu aj používateľom s postihnutím zraku alebo dyslexiou. Funkcie ako Hlasové povely, Čítanie textu, Daisy prehrávač a Hlasová navigácia odstraňujú tradičné prekážky, s ktorými sa v oblasti záznamu hlasu museli ľudia trpiaci problémami pri čítaní v minulosti potýkať. Záznamník bude dostupný od apríla 2014.

AUDIO_DM-7_uzky_900x500

Wi-Fi konektivita pre kontrolu

Užívatelia iPhone i Android telefónov ocenia úplne nový rozmer komfortu a ovládanie, ktoré by sotva mohlo byť jednoduchšie. Potom, čo si do svojho chytrého telefónu alebo tabletu zadarmo stiahnete aplikáciu “ Olympus audio controller „, stačí jednoducho fotoaparátom chytrého telefónu alebo tabletu nasnímať QR kód zobrazený na displeji DM-7. Tento kód obsahuje informácie konfigurácie Wi-Fi prístupu a automatické nadviazanie spojenia. Teraz je možné nahrávanie na DM-7 spúšťať a zastavovať na diaľku. To znamená, že budete mať zakaždým dokonalú nahrávku, pretože pri obchodných poradách alebo na konferenciách môžete záznamník umiestniť na optimálnu pozíciu v blízkosti rečníka – zatiaľ čo máte plnú kontrolu nad záznamníkom zo svojho kresla, aj keď sa nachádza napríklad v poslednom rade. Nahrané súbory možno potom bleskovo preniesť do chytrého telefónu a prostredníctvom internetového pripojenia telefónu preposlať priamo kolegom alebo odoslať do Dropboxu. Vďaka Wi-Fi konektivite je váš život jednoduchší a produktívnejší aj v iných ohľadoch. Takzvaná funkcia vizuálneho indexu vám pomôže neskôr lokalizovať dôležité pasáže záznamu. S časovou osou nahrávky totiž môžete prepojiť fotografie, ktoré ste počas nahrávania hlasového súboru nasnímali pomocou pripojeného telefónu alebo tabletu. Okrem vizuálneho indexu typu „Photo“ možno priradiť aj ďalšie indexové značky, vrátane „Bookmark“, „Question“, „Important“ a „New Topic“.

Jednoduché ovládanie podľa individuálnych potrieb

Olympus DM-7 ponúka dobre štruktúrované menu, vrátane prepracovanej domovskej obrazovky s grafickými ikonami, ktoré sa zobrazujú na farebnom LCD displeji s vysokým rozlíšením a uhlopriečkou 2,0 “ ( 5,1 cm ). Alternatívne je možné použiť zabudované hlasové navádzanie. To umožňuje hlasné predčítanie položiek menu aj informácií o súboroch. Ergonomické rozmiestnenie ovládacích prvkov a vyhradené tlačidlá pre návrat na domovskú obrazovku, výber scénického režimu a ovládanie hlasitosti umožňujú prístroj okamžite intuitívne ovládať aj bez vizuálnej kontroly. Tri ďalšie funkčné tlačidlá priamo pod LCD displejom je možné ľubovoľne nakonfigurovať podľa individuálnych potrieb užívateľa

 

Postihnutie už nie je prekážkou

Olympus rúca bariéry, ktoré osobám so zrakovým postihnutím alebo dyslexiou doteraz bránili v nahrávaní hlasu. Funkcia hlasových príkazov umožňuje používateľom prístup k menu a na ovládanie menu a podmenu iba pomocou vlastného hlasu, bez toho aby museli čítať jednotlivé položky menu. Funkcie čítania textu potom užívateľovi zreteľne predčíta textové súbory z rôznych zdrojov, vrátane txt, doc, docx a html súborov. DM-7 naviac podporuje formát Daisy 2.0 a 2.02, umožňujúci čítanie kompatibilných kníh, časopisov a ďalších médií, dostupných obvykle iba v tlačenej podobe.

 

Dokonalý zvuk z každého uhla

Orientácia nízkošumových, vysoko citlivých mikrofónov pod uhlom 90° umožňuje zachytenie stereo zvuku, ktorý si zachováva svoju prirodzenú priestorovosť. Navyše vďaka zväčšeniu otvorov okolo každého mikrofónu možno teraz vernejšie zachytiť fázový posun medzi zvukmi prichádzajúcimi zpredu a zozadu. V režime zoom mikrofónu umožňuje najmodernejšie technológie kontroly smerovosti upraviť smerovosť mikrofónu tak, aby bol hlas zachytený v optimálnej kvalite aj v extrémne hlučnom prostredí. Nahrávky možno uložiť v internej 4 GB pamäti ako MP3 alebo WMA súbory – alebo dokonca ako lineárny PCM záznam v kvalite 48kHz / 16bit, prevyšujúci kvalitu zvuku na CD. Slot pre SD karty umožňuje rozšírenie záznamovej kapacity o ďalších 64GB.