gtag('config', 'UA-130501671-1');

Do základne triedy zrkadloviek  Canon pribudla novinka –  EOS 1200D. Kompaktný model pre začiatočníkov je  zároveň prvým  s aplikáciou pre mobilné zariadenia. EOS Companion stručne prevedie funkciami a základmi fotografovania, v mobiloch s iOS a Android. 

Fotoaparát EOS 1200D je určený pre nováčikov vo sfére zrkadloviek. Predpokladá sa teda, že jeho majiteľ bude chcieť zhotovovať kvalitnejšie fotografie, ale čo možno najkratšou cestou, bez veľkých zložitostí. Výrobca preto kombinoval kvalitný zobrazovací systém s intuitívnymi a jednoducho použiteľnými ovládacími prvkami a výberom viacerých automatických režimov snímania.


Canon EOS 1200D

V tele aparátu sa ukrýva 18 Mpx snímač APS-C CMOS a procesor DIGIC 4. Na automatické zaostrenie používa 9 bodový systém a sériové snímanie zvládne rýchlosťou tri snímky za sekundu. Video možno nakrúcať vo Full HD kvalite a ak majiteľ získa väčšiu istotu, môže sám ovládať expozíciu, zaostrenie aj hlasitosť. Živý náhľad Live View možno sledovať na 7,5 cm (3”) LCD panely. Kreatívnejší využijú režim Videomomentka, ktorou možno snímať krátke klipy a automaticky spájať do súvislého, akoby strihaného, filmu. Fotografiám zas možno zmeniť vizáž výberom rôznych filtrov či umeleckých štýlov. K čo najlepším výsledkom fotografovania pomôže automatika  aj s  výberom optimálnych nastavení režimom Scene Inteligent Auto.

canon_eos_1200d Companion

Zoznámenie s fotoaparátom má začiatočníkovi uľahčiť EOS Sprievodca, ktorý  si v mobile nájdete pod názvom Canon EOS Companion  ako voľne dostupný pre iOS a Android. Aplikácia predstavuje rozloženie a funkcie tlačidiel a sprevádza základmi fotografovania. Obsahuje návody, ako fotografovať obľúbené objekty (napr. ľudí alebo domáce zvieratá), spolu s vysvetlením vplyvu zmeny expozičného času a clony a tiež kompozičné rady pre skupinové zábery. Poradí aj s výberom kompatibilných objektívov radu EF k zrkadlovke. Aplikácia si vyžiada 32MB pamäte vášho mobilu a  znalosť  angličtiny.