gtag('config', 'UA-130501671-1');

Nová sieťová kamera AXIS M1025 vychádza v ústrety potrebám malých obchodov, butikov, kancelárií a používateľov obytných priestorov, ktorí hľadajú cenovo dostupné riešenie dohľadu pomocou IP kamier s jednoduchou  inštaláciou.

m1025_front_1308_hi_low

Spoločnosť Axis Communications, svetový líder v oblasti IP kamier, dnes predstavila model AXIS M1025 – sieťovú kameru pre interiérové použitie v kompaktnom prevedení, ktorá poskytuje vynikajúcu kvalitu obrazu s rozlíšením Full HDTV 1080p alebo 2 megapixely pri plnej snímkovej frekvencii. Kamera je vybavená mnohými praktickými funkciami – napríklad má podporu pre výstup HDMI (Micro) pre živé streamovanie na monitor s rozlíšením HDTV 720p, podporuje pamäťové karty pre ukladanie videí, môže obraz snímať na šírku v takzvanom „Corridor“ formáte, ktorý je optimálne vhodný pre snímanie úzkych chodieb a uličiek, a okrem jednosmerného napájania môže byť napájaná aj cez dátovú sieť vďaka protokolu Power over Ethernet.

„AXIS M1025 je prvou kamerou s plným HDTV rozlíšením 1080p/2 megapixely v produktovom rade AXIS M10. U tejto kamery sme pridali podporu pre výstup HDMI (Micro) a napájanie cez dátovú sieť pomocou protokolu Power over Ethernet,“ povedal Erik Frännlid, riaditeľ manažmentu produktov spoločnosti Axis. „Rozhranie HDMI (Micro) bude užitočné pre malé obchody, ktoré potrebujú mať prehľad o kupujúcich, a napájanie cez dátovú sieť Power over Ethernet zjednoduší inštaláciu a ušetrí čas a náklady. Používatelia malých dohľadových systémov, manažéri pre bezpečnosť malých kancelárií i domáci používatelia ocenia všestrannosť tejto štýlovej a cenovo dostupnej kamery.“

Sieťová kamera AXIS M1025 navyše podporuje AXIS Video Hosting System, ktorý ju umožňuje pripojiť jedným kliknutím a je tak ideálnou pre hostované video riešenia. Vďaka podpore pamäťových kariet je model AXIS M1025 tiež skvelou voľbou v spojení s AXIS Camera Companion, čo je cenovo dostupné riešenie pre IP video určené pre malé inštalácie. Kamera AXIS M1025 tiež obsahuje podporu pre viacnásobný streaming prenosov s kompresiou H.264.

Kamera má oporu v najširšej základni v danom odbore, ktorá ponúka softvér pre správu a riadenie videí prostredníctvom Partnerského programu spoločnosti Axis pre vývoj aplikácií Axis Application Development Partner Program a AXIS Camera Station. Kamera podporuje aplikačnú platformu AXIS Camera Application Platform a ONVIF umožňujúcu ľahkú integráciu kamerového systému a podporu vývojárov aplikácií, ktorí môžu kameru obohatiť o ďalšie inteligentné funkcie. Kamera AXIS M1025 bude podľa plánu dostupná v 1. štvrťroku 2014 prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis za výrobcom odporúčanú maloobchodnú cenu 251 €.

m1025_wall_angle_left_1308_hi_low

Označenia HDMI, HDMI High-Definition Multimedia Interface a logo HDMI sú ochranné známky alebo registrované ochranné známky spoločnosti HDMI Licensing LLC v Spojených štátoch amerických a ďalších krajinách.