gtag('config', 'UA-130501671-1');

Výrobca pneumatík Dunlop predstavil štyri rozmery pneumatík Sport BluResponse s hodnotením AA. Splnil tak cieľ, ktorý si stanovil v máji roku 2012 pri predstavení konceptu pneumatiky s dvoma A. Hodnotenie AA predstavuje najvyšší stupeň európskeho označovania pneumatík  – znamená dosiahnutie výsledkov prvej triedy vo valivom odpore a súčasne  aj v priľnavosti na mokrej vozovke. Zníženie valivého odporu znamená zníženie  spotreby pohonných hmôt.

Dunlop Sport BluResponse bol vyvinuté ako nástupca úspešnej generácie SP Sport Fast Response. K premenovaniu došlo v roku 2013, kedy bol ich generačný vývoj vnímaný ako významný skok vpred. Nový dezén sa vskutku aj stal jedným z najpredávanejších u nás a stal sa predajným hitom roku 2013. V roku 2014 sa stal produktom roka na portály heureka.sk.

 

 

Priľnavosť na mokrej vozovke

Lepšiu priľnavosť a manipuláciu na mokrých vozovkách zabezpečuje polymérová zložka. Veľké stredové drážky odvádzajú rýchlo vodu a znižujú riziko aquaplaningu.

 

Kratšia brzdná dráha

Extra tuhé postranné bloky zlepšujú kontakt s vozovkou. Tým skracujú brzdné vzdialenosti na mokrých aj suchých vozovkách.

 

 

Dizajn šetriaci palivo

Aerodynamický tvar a nízkoteplotná zložka znižujú valivý odpor o 30 % v porovnaní s predchádzajúcimi modelmi (na základe testu TÜV SÜD Automotive vykonanom v septembri 2012 s použitím veľkosti  205/55 R16 91V  voči štyrom hlavným konkurentom a tiež vlastným predchádzajúcim modelom). Dôsledkom poklesu valivého odporu boli úspory na pohonných hmotách prepočítané na 100 € ročne. (zdroj www.dunlop.eu)

Nižší hluk

Uzavreté ramenné drážky znižujú emisie hluku s cieľom dosiahnuť tichšiu a pohodlnejšiu jazdu.

 

 

„Keď sme pred tromi rokmi prvý raz vyvinuli koncept pneumatiky AA, brali sme to ako výzvu dostať túto pneumatiku k zákazníkom. Sme hrdí, že sme tento záväzok splnili a uvádzame na trh štyri pneumatiky s hodnotením AA,“ povedal Alexis Bortoluzzi, Brand & Strategy Director EMEA.

Výrobca pokračuje v apelovaní na Európsku úniu, aby viac presadzovala štítkovanie, ktoré zlepšuje informovanosť spotrebiteľov o výhodách pneumatík. „Zároveň je nevyhnutné upozorniť, že značenie berie do úvahy len tri kritéria, zatiaľ čo náš vlastný vývojový tím sa zameriava na viac ako 50 kritérií, aby sme zabezpečili, že na trh dodávame bezpečné, spoľahlivé a vysoko kvalitné výrobky,“ uviedol Alexis Bortoluzzi, Brand & Strategy Director EMEA.

Pneumatiky Dunlop Sport BluResponse s hodnotením AA sú dostupné v týchto rozmeroch: 205/55 R16 94V XL, 205/55 R17 95V XL, 215/55 R16 97H XL a 225/60 R16 102W XL.

 

Zdroj: TS