gtag('config', 'UA-130501671-1');

HP predstavilo nový konvertibilný notebook. Novinka s ultra tenkým telom, 13,3″ dotykovým displejom a batériami s výdržou 12 a pol hodiny, prináša doteraz najväčšiu úroveň mobility a inovácie za súčasného zefektívnenia výkonu a spotreby energie.

Dizajn x360 pre maximálnu univerzálnosť

Notebook HP Spectre x360 je osadený do celokovového tela. Tvorí ho pevná a ľahká hliníková zliatina, vďaka ktorej hmotnosť notebooku neprekročí 1,5 kg, je odolný a v profile nemá viac ako 15,9 mm. Prémiový vzhľad notebooku podčiarkuje frézovanie z jedného kusu kovu a leštený povrch, ktorý eliminuje otlačky prstov.

Novinka rozširuje ponuku konvertibilných počítačov typu 2 v 1, ktoré možno používať ako notebooky aj tablety, vďaka displeju otočnému do 360 stupňov. Oproti predchádzajúcej generácii má vylepšené kĺby – sada troch špirálových prevodov zaisťuje hladký, synchronizovaný a presný pohyb.

 

Počítač tak možno dokonale prispôsobiť požiadavkám používateľov a využívať ho v rôznych prevádzkových režimoch na prácu s notebookom, tabletom, prehrávanie viedí, hranie hier, čítanie kníh.  Má pohodlnú klávesnicu so zdvihom kláves 1,5 mm a extra široký sklenený touchpad pre uľahčenie ovládania.

 

Prémiová kvalita a výkon

Pre dosiahnutie maximálnej výdrže, na ktorú zákazníci kladú najväčší dôraz, je model HP Spectre x360 vybavený vysokokapacitným 56 W/h akumulátorom, ktorý presne zapadá do vyfrézovaného hliníkového tela. HP sa zameralo aj na energetickú efektivitu najväčšieho „žrúta“ energie – dotykového displeja s vysokým rozlíšením. Dotykový panel je teraz pripojený priamo k displeju, čím sa zvýšil celkový jas a viditeľnosť jednotlivých pixelov. Na dosiahnutie rovnakej úrovne jasu tak spotrebuje novinka menej energie ako jej predchodcovia. U modelov HP Spectre x360 s Quad HD displejom sa používa technológia Panel Self Refresh (PSR), ktorá vypína video procesor a pridružené obvody vždy, keď je obraz na displeji statický (napr. pri čítaní PDF súborov). Vďaka týmto opatreniam vydrží HP Spectre x360  pracovať až 12 a pol hodiny na jedno nabitie.

Inováciou prešli aj prvky Wi-Fi. Bezdrôtový ovládač je nakonfigurovaný tak, že v prípade rušenej siete Wi-Fi alebo v prostredí  s viacero bezdrôtovými prístupovými bodmi, zvýši výkon antény. Tá je umiestnená v hornej časti displeja aby umožnila efektívne ladenie v pásmach 2,4 GHz a 5 GHz v každom prevádzkovom režime. Používateľ tak získa bezdrôtovú priepustnosť, ktorá prekonáva všetky ostatné mobilné prístroje.

Notebook podporuje výkonné procesory Intel Core i5 a i7. Vysoký výpočtový výkon podporujú aj rýchle SSD disky s kapacitou 512 GB, vďaka čomu prebieha spúšťanie aplikácií po zapnutí počítača veľmi rýchlo.

Aj napriek minimálnym rozmerom sa na tenkom tele notebooku našlo miesto pre plnohodnotné rozhranie HDMI a DisplayPort 1.2, aby jeho majitelia mohli pri práci využívať viac monitorov. Nechýba ani technológia Intel Wireless Display pre bezdrôtové streamovanie obrazu z notebooku na veľkú televíznu obrazovku. Pre pripojenie ďalších externých zariadení a príslušenstva slúžia tri porty USB 3.0, pričom s podporou technológie HP USB Sleep and Charge dobíjajú zariadenia aj keď je notebook v režime spánku.