gtag('config', 'UA-130501671-1');

Zlaté pravidlo módy vraví, že by sme mali uprednostniť kvalitu pred kvantitou. Rovnakým pravidlom by sme sa mali riadiť aj pri výbere kozmetiky či potravín. Pre starostlivosť o pokožku tela voľte výrobky, ktoré neobsahujú žiadne parabény, silikóny, minerálne oleje či alumíniové soli. 

Pokožka je naším najväčším orgánom, avšak častokrát jej nevenujeme dostatok pozornosti v domnienke, že pravidelná hygiena je všetko, čo potrebuje. Zvyčajne nemáme čas sa hlbšie zamýšľať nad tým, že nie všetky výrobky starostlivosti o pokožku sú rovnaké.

Naša pokožka má vlastnú mikroflóru a kozmetické prípravky, ktoré používame, by mali rešpektovať túto prirodzenú ochranu tela, a teda pomáhať zachovávať neutrálne pH pokožky. Aby bola pokožka jemná a vláčna, sprchovací gél by mal obsahovať glycerín pochádzajúci z rastlín. Naopak, minerálne oleje a silikóny, nemajú pre našu pokožku žiadne ochranné či vyživujúce vlastnosti a našej pokožke môžu uškodiť. Myslieť by sme tiež mali na zloženie dezodorantov. Zabudnúť by sme mali na antiperspiranty s alumíniovými soľami, ktoré hermeticky uzatvárajú póry pokožky v podpazuší a zabraňujú jej dýchať. Navyše, soli hliníka pri dlhodobom používaní môžu spôsobovať alergie, zápaly potných žliaz či zmeny génov a proteínov v tele.

 

cd_deo rozprasovac_kvet pomarancovnika

Viac ako 50 rokov posobí v Nemecku kozmetická značka CD.  Jej prvým produktom bolo priehľadné mydlo jantárovej farby a jemnej vône. Postupne rozšírila svoje portfólio starostlivosti o pokožku o sprchové gély, telové krémy, prípravky do kúpeľa a dezodoranty.  Značka stavia na overených a čo najviac prírodných zložkách, ktoré pokožke ponúkajú všetko, čo potrebuje a zbytočne ju nezaťažujú syntetickými látkami.Sprchovacie gély či dezodoranty neobsahujú žiadne minerálne oleje, silikóny, parabény, alumíniové soli či umelé farbivá a zložky pochádzajúce zo zvierat.

cd_deo roll on_kvet pomarancovnika

 

V duchu myšlienky „menej je viac“ deklarovala značka CD v roku 2011 svoj záujem nepridávať do svojich produktov žiadne minerálne oleje, silikóny, parabény, umelé farbivá ani živočíšne prísady. Značka zároveň pracuje na vývoji alternatívnych spôsobov, ktoré by mohli nahradiť testovanie produktov na zvieratách.

 

Obrázky: Deo roll-on a rozprašovač z kvetu pomarančovníka značky CD