gtag('config', 'UA-130501671-1');

V dnešnej dobe, keď nám je teplo, tak siahneme po klimatizácií. Je to výborný pomocník, ktorý nás hneď schladí. Avšak aj s klimatizáciou treba narábať opatrne. Sama o sebe nie je škodlivá, ale jej nesprávne nastavenie a používanie, môžu spôsobovať zdravotné problémy. Je pritom úplne jedno, či sa jedná o klimatizáciu do bytu, auta alebo kancelárie.

Medzi najčastejšie zdravotné problémy s klimatizáciou patrí:

  • Problémy s dýchaním – ak sa klimatizácia pravidelne nečistí nastáva problém. V klimatizáciách žijú roztoče, baktérie, ktoré spôsobujú dýchacie problémy. Prúdením vzduchu z ventilácie sa rozhýbu čiastočky prachu, ktoré obsahujú rôzne druhy baktérií.

  • Únava a malátnosť – sú reakciou na neprirodzené zmeny teploty prostredia. Nasledujúci útok už nemusíme zvládnuť bez ochorenia. Deťom sa imunitný systém ešte len dotvára a mohlo by to znamenať jeho vážne ohrozenie.

  • Neschopnosť prispôsobovať sa zmenám teploty – ak trávite veľa času v klimatizovanom prostredí, môže sa stať, že budete menej tolerantný voči vysokým letným teplotám

  • Okrem vyššie spomínaných problémov, môže klimatizácia spôsobovať aj bolesť hlavy, zápal stredného ucha, spojiviek či prechladnutie chrbtice.

Ak sa chcete vyhnúť spomínaným ochoreniam, neváhajte sa pre radu obrátiť na odborníkov z firmy Daikin.