gtag('config', 'UA-130501671-1');

KOŠICE 23. apríla (WebNoviny.sk) – Krajská organizácia Košice Región Turizmus v spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko spúšťajú nový vlakový turistický spoj – Gemerský expres.

Mimoriadny letný spoj bude premávať z Košíc na Gemer každú sobotu od 4. mája do 22. júna na tratiach, po ktorých už osobné vlaky nejazdia. Informoval o tom v utorok na tlačovej besede predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Pomoc cestovnému ruchu

Toto vlakové spojenie je podľa organizácie Košice Región Turizmus jedným z nástrojov, ako pomôcť cestovnému ruchu v regióne Gemera.

Gemerský expres je druhým zo štyroch mimoriadnych turistických spojení, ktoré v tomto roku môžu návštevníci nášho kraja i domáci využiť. Otvára úplne nové možnosti, keďže bude premávať po regionálnych trasách, ktoré sa už pre osobnú dopravu nevyužívajú. Verím že jednodňové výlety na Gemer využijú aj tí, ktorí prídu do Košíc počas majstrovstiev sveta v hokeji,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

Ako uviedla výkonná riaditeľka Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková, Gemerský expres bude premávať každú sobotu od 4. mája do 22. júna s ranným odchodom o 8:00 z Košickej železničnej stanice. V stanici Plešivec sa súprava rozpojí a cestujúci si môžu zvoliť, ktorým smerom budú pokračovať – buď na Slavošovce, alebo na Muráň.

Zaujímavé miesta na trase

Som naozaj veľmi rád, že ZSSK sa už tretíkrát spolu s organizáciou Košice Región Turizmus podieľa na podpore cestovného ruchu. Projekt ľadový expres si ľudia obľúbili a verím, že s Gemerským expresom to nebude inak,“ uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK Filip Hlubocký.

Košice Región Turizmus opäť pripravil ku Gemerskému expresu aj prehľad zaujímavých miest na trase, ktoré sa oplatí vidieť. Záujemcovia sa k nim a k cestovným lístkom dostanú v regionálnom informačnom bode v Košiciach alebo na webe výlety.kosiceregion.com.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Turistický vlak Gemerský expres

Viac k témam: cestovný ruch, Gemerský expres
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Gemerský expres bude premávať po tratiach, po ktorých už osobné vlaky nejazdia © SITA Všetky práva vyhradené.