gtag('config', 'UA-130501671-1');

BRATISLAVA 6. mája (WebNoviny.sk) – Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) vyzval prezidenta SR Andreja Kisku, aby prestal poškodzovať Slovenskú republiku a ničiť jej dobré meno. Reagoval tak na rozhovor prezidenta pre nemecký denník Die Welt.

Mafiánsky štát

Kiska v rozhovore povedal, že hoci sme riadnym členským štátom EÚ, ak sa pozrieme na špinavé prepojenia medzi organizovaným zločinom a politikmi na Slovensku, môže to skutočne vyzerať tak, že naša krajina je mafiánsky štát.

„Vyjadrenia prezidenta SR pre denník Die Welt sú smutným príkladom toho, keď prezident rezignuje na záujem o dôstojnú reprezentáciu krajiny, a naopak uprednostní svoj vlastný politický projekt spojený so založením novej strany,“ uviedol premiér na pondelkovom brífingu a dodal, že v čase, keď sa Slovensko teší dobrému zahranično-politickému renomé, Kiska pokračuje vo svojej rétorike o štáte, v ktorom vládne mafia.

Najhoršie obrazy

Kiska podľa Pellegriniho systematicky vykresľuje svoju vlastnú krajinu v tých najhorších obrazoch. „Skutočnosť, že pán prezident nikdy nebol prijatý na najvyššej úrovni a nikdy nerokoval s veľkými ekonomickými hráčmi, svedčí o tom, že pán prezident nepochopil úlohu, ktorá mu z jeho funkcie vyplýva, a tou je dôstojná reprezentácia našej krajiny a upevňovanie jej dobrého mena pred zahraničnými partnermi,“ dodal premiér.

Premiér sa pýta prezidenta, či má aj on chodiť po Európe a po svete a rozprávať o tom, že „pán prezident našej krajiny má problémy s pozemkami, ktoré získal nelegálne aj na základe rozhodnutia súdu, že firmy pána prezidenta sú vyšetrované z daňových podvodov a pokusu o odpočet DPH? Mám ja takto chodiť po svete? Mám ja toto rozprávať o Slovenskej republike? Nikdy sa k takému neznížim,“ uzavrel.

Viac k témam: premiér Slovenskej republiky, prezident Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezident Kiska by mal podľa Pellegriniho prestať poškodzovať a ničiť dobré meno Slovenska © SITA Všetky práva vyhradené.